Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wydajność rMBP i MBA - procesor i5 czy i7?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tomek Zahorski

Tomek Zahorski
  • 1 postów

Napisano 06 września 2015 - 16:43

Cześć, zwracam się do Was z pytaniem, które jest dla mnie kluczowe w kontekście zakupu MacBooka. Jak wygląda wydajność rMBP 13' 2015 z i5 (2,7)? Czy lepszym rozwiązaniem jest wzięcie MBA 13' z i7? Wiem jakie są różnice między jednym a drugim, zależałoby mi na rMBP ze względu na Retinę, jednak jeśli konfiguracja z i5 pozostawia nieco do życzenia, to byłbym skłonny wziąć MBA z i7. rMBP z i7 odpada ze względu na finanse :)
Macbook ma służyć do podstawowych czynności, nie potrzebuję go do programowania czy pracy w zaawansowanych programach np. graficznych.
Dzięki i pozdrawiam

Użytkownik Tomek Zahorski edytował ten post 06 września 2015 - 16:47

#2 Starch

Starch
  • 34 postów

Napisano 06 września 2015 - 17:12

Na mój gust Retina będzie szybsza, natomiast sam musisz sobie odpowiedzieć czy może MBA Ci w zupełności wystarczy.

#3 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 06 września 2015 - 20:06

Miałem Retinę 13" na i7, a teraz mam na i5.

Równocześnie posiadałem też AIRy na i7 i i5. 

Uważam, że retiny oprócz lepszego ekranu nie mają nic więcej do zaoferowania. Obie grzały się bardziej niż AIRy. Obie cięły się o wiele częściej. Dla mnie liczy się jeszcze waga. Więc MBP poszły na sprzedaż.

Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl

#4 Mycroft

Mycroft
  • 57 postów

Napisano 06 września 2015 - 22:54

Cześć, zwracam się do Was z pytaniem, które jest dla mnie kluczowe w kontekście zakupu MacBooka. Jak wygląda wydajność rMBP 13' 2015 z i5 (2,7)? Czy lepszym rozwiązaniem jest wzięcie MBA 13' z i7? Wiem jakie są różnice między jednym a drugim, zależałoby mi na rMBP ze względu na Retinę, jednak jeśli konfiguracja z i5 pozostawia nieco do życzenia, to byłbym skłonny wziąć MBA z i7. rMBP z i7 odpada ze względu na finanse :)
Macbook ma służyć do podstawowych czynności, nie potrzebuję go do programowania czy pracy w zaawansowanych programach np. graficznych.
Dzięki i pozdrawiam

Skoro laptop ma ci służyć do podstawowych czynności to nie widzę powodu by wersja pro z procesorem i5 miała pozostawić cokolwiek do życzenia (rMBP jest mocniejszy nić MBA). W twoim wypadku nawet air ci wystarczy, ale skoro masz parcie na retinę to wybór jest chyba prosty. 

Użytkownik Mycroft edytował ten post 06 września 2015 - 22:55

#5 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 07 września 2015 - 10:37

Zamykam na prośbę autora

Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1