Witam
iPhone 5s 16gb po wymianie baterii zawiesza się na boot animacji, czyli na logo Apple. Przed wymianą wcale się nie uruchamiał. Myślę, że jest to wina małego napięcia na płycie głównej, w docku w którym jest wpięta bateria. Albo może wina układu U2 ic? iTunes go nie wykrywa. Na ładowarce się nie uruchamia, wyłączyć da się go tylko przez power+home. W najbliższym czasię wepnę w ten dock voltomierz. Ale nim to zrobię chciałbym się zapytać czy mój tok myślenia jest dobry, czy może jest inne znane wam rozwiązanie tego problemu?

iPhone 5s stoi na logo
Napisano 03 września 2015 - 17:01
Napisano 06 września 2015 - 18:27
Witaj, szybciej amperomierz aby zmierzyć czy i ile płyta pobiera prądu. Tok rozumowania jak najbardziej trafny w trakcie diagnozy.
Każdy problem ma rozwiązanie, jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu.
Napisano 07 września 2015 - 18:50
w którym miejscu wpiąć amperomierz?
Dzięki za odpowiedź.
Napisano 07 września 2015 - 18:55
w którym miejscu wpiąć amperomierz?
Dzięki za odpowiedź.
to żart ? bierzesz sie za naprawę i nie wiesz jak wpiąć amperomierz ? to Ci powiem szeregowo między baterie a PCB
Napisano 07 września 2015 - 19:25
to żart ? bierzesz sie za naprawę i nie wiesz jak wpiąć amperomierz ? to Ci powiem szeregowo między baterie a PCB
Musisz być od razu opryskliwy? Nie pytałem się jak, tylko gdzie. Nie wiem w jakim miejscu wpiąć tak, żeby odczyt do czegoś służył.
Napisano 07 września 2015 - 23:09
Musisz być od razu opryskliwy? Nie pytałem się jak, tylko gdzie. Nie wiem w jakim miejscu wpiąć tak, żeby odczyt do czegoś służył.
no nie muszę musisz podlączyć miernik szeregowo z + baterii do gniazda zasilania na PCB, nigdzie miernika nie wepniesz na płyte bo tylko zrobisz zwarcie i do końca załatwisz iP , żeby się wpiąć w zasilanie potrzebna jest specjalna przejściówka , toć to są podstawy elektroniki , jak tabliczka mnożenia w szkole podstawowej , a z racji tego że nie masz pojęcia o tym, to dobrze Ci radze daj to komuś co się tym zajmuje i wie co robi i co mierzy
Napisano 08 września 2015 - 08:44
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych