Kabel audio mały jack/mały jack do iPhona
Napisano 12 grudnia 2007 - 10:16
Napisano 12 grudnia 2007 - 13:35
Napisano 12 grudnia 2007 - 13:43
Mam problem dziwnej maści. Potrzebuję kabla audio mały jack/mały jack do podłączenia iPhona w samochodzie (wejście aux) i... problem w tym, że już kilkanaście kabli oglądałem i przymierzałem do iPhona i żaden nie pasuje. iPhone ma jakieś dziwne głębokie wejście słuchawkowe i ni jak kable, które widziałem nie wchodzą (blokuje się przez szeroką nasadę powyżej końcówki kabla).
Czy ktoś rozwiązał podobny problem w jakiś sposób? Czy ktoś mógłby polecić mi kabel audio w formacie a-la słuchawki iPhone (tzn. bez szerokiej nasady)? Co robić?
Dodam, że do tej pory podłączałem w samochodzie iPoda Video 5g i tam kabel jack/jack wchodzi idealnie.
Jesli podłączasz iPhona przez radio z regulacją głośności to po prostu podłącz go przez stację dokującą. Na tylnej ściance jest wyjście liniowe.
Co do wąskiego gniazda w iPhone: ja zrobilem sobie taki kabelek, ze starych słuchawek od iPoda. Uciąłem kabelek i przylutowałem potrzebną końcówkę (gniazdo minijacka, bo takie potrzebowałem). Są też dostępne specjalne przejściówki - jeśli ktoś koniecznie chce mieć "oryginalną"

Napisano 12 grudnia 2007 - 14:46
Jesli podłączasz iPhona przez radio z regulacją głośności to po prostu podłącz go przez stację dokującą. Na tylnej ściance jest wyjście liniowe.
Aaaa, to jest rozwiązanie! Brawo i dzięki.
Problem w tym, że wtedy nie mam iPhona jak zainstalować w samochodzie razem ze stacją dokującą....
Podłączam iPhona przez radio, które ma wyjście aux. Po prostu wtedy wybieram aux w menu sprzętu i słucham muzy z iPoda.
Napisano 12 grudnia 2007 - 14:56
Problem w tym, że wtedy nie mam iPhona jak zainstalować w samochodzie razem ze stacją dokującą....
Podłączam iPhona przez radio, które ma wyjście aux. Po prostu wtedy wybieram aux w menu sprzętu i słucham muzy z iPoda.
Czekaj czekaj... Bo teraz nie rozumiem. iPoda podłączyłeś, to jaki jest problem z iPhonem. Przecież iPod i stacja dokująca do iPhona mają gniazda minijack normalne. Napisz dokładniej w czym jest problem to coś poradzimy

Napisano 12 grudnia 2007 - 15:17
Napisano 12 grudnia 2007 - 15:25

Napisano 02 stycznia 2008 - 15:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych