Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kabel audio mały jack/mały jack do iPhona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 12 grudnia 2007 - 10:16

Mam problem dziwnej maści. Potrzebuję kabla audio mały jack/mały jack do podłączenia iPhona w samochodzie (wejście aux) i... problem w tym, że już kilkanaście kabli oglądałem i przymierzałem do iPhona i żaden nie pasuje. iPhone ma jakieś dziwne głębokie wejście słuchawkowe i ni jak kable, które widziałem nie wchodzą (blokuje się przez szeroką nasadę powyżej końcówki kabla). Czy ktoś rozwiązał podobny problem w jakiś sposób? Czy ktoś mógłby polecić mi kabel audio w formacie a-la słuchawki iPhone (tzn. bez szerokiej nasady)? Co robić? Dodam, że do tej pory podłączałem w samochodzie iPoda Video 5g i tam kabel jack/jack wchodzi idealnie.

#2 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2007 - 13:35

Wiele osób rozwiązuje ten problem przez przycięcie osłony mini jacka do rozmiarów wejścia w iPhonie. :|

#3 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 12 grudnia 2007 - 13:43

Mam problem dziwnej maści. Potrzebuję kabla audio mały jack/mały jack do podłączenia iPhona w samochodzie (wejście aux) i... problem w tym, że już kilkanaście kabli oglądałem i przymierzałem do iPhona i żaden nie pasuje. iPhone ma jakieś dziwne głębokie wejście słuchawkowe i ni jak kable, które widziałem nie wchodzą (blokuje się przez szeroką nasadę powyżej końcówki kabla).

Czy ktoś rozwiązał podobny problem w jakiś sposób? Czy ktoś mógłby polecić mi kabel audio w formacie a-la słuchawki iPhone (tzn. bez szerokiej nasady)? Co robić?

Dodam, że do tej pory podłączałem w samochodzie iPoda Video 5g i tam kabel jack/jack wchodzi idealnie.

Jesli podłączasz iPhona przez radio z regulacją głośności to po prostu podłącz go przez stację dokującą. Na tylnej ściance jest wyjście liniowe.

Co do wąskiego gniazda w iPhone: ja zrobilem sobie taki kabelek, ze starych słuchawek od iPoda. Uciąłem kabelek i przylutowałem potrzebną końcówkę (gniazdo minijacka, bo takie potrzebowałem). Są też dostępne specjalne przejściówki - jeśli ktoś koniecznie chce mieć "oryginalną" :D - ale niestety tylko za granicą, bo u nas nie kupisz nigdzie :)

#4 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 12 grudnia 2007 - 14:46

Jesli podłączasz iPhona przez radio z regulacją głośności to po prostu podłącz go przez stację dokującą. Na tylnej ściance jest wyjście liniowe.

Aaaa, to jest rozwiązanie! Brawo i dzięki.

Problem w tym, że wtedy nie mam iPhona jak zainstalować w samochodzie razem ze stacją dokującą....

Podłączam iPhona przez radio, które ma wyjście aux. Po prostu wtedy wybieram aux w menu sprzętu i słucham muzy z iPoda.

#5 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 12 grudnia 2007 - 14:56

Problem w tym, że wtedy nie mam iPhona jak zainstalować w samochodzie razem ze stacją dokującą....

Podłączam iPhona przez radio, które ma wyjście aux. Po prostu wtedy wybieram aux w menu sprzętu i słucham muzy z iPoda.

Czekaj czekaj... Bo teraz nie rozumiem. iPoda podłączyłeś, to jaki jest problem z iPhonem. Przecież iPod i stacja dokująca do iPhona mają gniazda minijack normalne. Napisz dokładniej w czym jest problem to coś poradzimy ;)

#6 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 12 grudnia 2007 - 15:17

Chwila, chwila..., chyba rzeczywiście małe nieporozumionko. iPoda normalnie podłączam kablem audio jack/jack do wejscia aux w radiu samochodowym (a w zasadzie wejscie mam w schowku). Z iPodem nie ma problemu, gdyż wejście słuchawkowe nie jest tak głębokie i standardowy kabel pasi. iPoda montuję sobie uniwersalnym uchwytem telefonowym do deski rozdzielczej i... śpiewam sobie rytmicznie słuchając muzy zapodanej z iPoda. Z iPhonem jest problem (jak wyżej opisane), gdyż za wąskie jest wejście słuchawkowe do uniwersalnego kabla jack/jack. Rozwiązaniem (świetnym) zaproponowanym przez Ciebie jest podłączenie iPhona przez stację dokującą i wejście liniowe z tyłu. Tyle, że wtedy mam problem, bo nie podłączę iPhona do mojego uniwersalnego uchwytu do telefonu ze stacją dokującą..., bo (za przeproszeniem) będzie mi dyndał... Oto mój problem :-)

#7 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 12 grudnia 2007 - 15:25

Hmm, ja sobie zrobiłem miejce u góry deski rozdzielczej. Stacja dokująca stoi przymocowana na stałę, a ja tylko wkładam w nią iPhona i już muza gra. Terenowki nie mam więc raczej nie ma możliwości, żeby iPhone wypadł. A jak już o tym piszę to mam plany, aby użyć stacji dokującej z pilotem. Tylko ciekawe, czy iPhone to zrozumie i będzie reagował na pilota? ;)

#8 iWaweL

iWaweL
  • 31 postów
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Napisano 02 stycznia 2008 - 15:03

Witam, mam pewieni problem z sluchawkami i Iphonem i postanowilem tutaj napisz. Dzis po pwrocie ze szkoly spadl mi Iphone na snieg. mialem sluchawki w uszach i sluchawki troszke szarpnely. Iphone nie nabral sniegu nigdzie. Spadl mi, podlaczylem sluchawki, wsyztko dzialalo. Nacisnelem klasisz PAUZA na sluchawkachw sklepie, wyszedlem ze sklepu i sluchawki juz nie odtwarzaly muzyki. Przed chwila wsadzilem sluchawki, gralo, jednka po chwili zaczely grac glosniki i tu jest pies pogrzebany. W czym tkwi problem? Sam nie potrafie nigdzie go znalesc. W ustawienich nic nie ma na temat sluchawek. SLuchawki sa dobre, nie sa uszkodzone. Prosze pomozcie mi rozwiazac ten problem bo ta opcja jest dla mnie bardzo wazna! pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych