Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kabel audio mały jack/mały jack do iPhona

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 12 December 2007 - 10:16

Mam problem dziwnej maści. Potrzebuję kabla audio mały jack/mały jack do podłączenia iPhona w samochodzie (wejście aux) i... problem w tym, że już kilkanaście kabli oglądałem i przymierzałem do iPhona i żaden nie pasuje. iPhone ma jakieś dziwne głębokie wejście słuchawkowe i ni jak kable, które widziałem nie wchodzą (blokuje się przez szeroką nasadę powyżej końcówki kabla). Czy ktoś rozwiązał podobny problem w jakiś sposób? Czy ktoś mógłby polecić mi kabel audio w formacie a-la słuchawki iPhone (tzn. bez szerokiej nasady)? Co robić? Dodam, że do tej pory podłączałem w samochodzie iPoda Video 5g i tam kabel jack/jack wchodzi idealnie.

#2 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 December 2007 - 13:35

Wiele osób rozwiązuje ten problem przez przycięcie osłony mini jacka do rozmiarów wejścia w iPhonie. :|

#3 Scroller

Scroller
  • 322 posts
  • Skądxxxxxx

Posted 12 December 2007 - 13:43

Mam problem dziwnej maści. Potrzebuję kabla audio mały jack/mały jack do podłączenia iPhona w samochodzie (wejście aux) i... problem w tym, że już kilkanaście kabli oglądałem i przymierzałem do iPhona i żaden nie pasuje. iPhone ma jakieś dziwne głębokie wejście słuchawkowe i ni jak kable, które widziałem nie wchodzą (blokuje się przez szeroką nasadę powyżej końcówki kabla).

Czy ktoś rozwiązał podobny problem w jakiś sposób? Czy ktoś mógłby polecić mi kabel audio w formacie a-la słuchawki iPhone (tzn. bez szerokiej nasady)? Co robić?

Dodam, że do tej pory podłączałem w samochodzie iPoda Video 5g i tam kabel jack/jack wchodzi idealnie.

Jesli podłączasz iPhona przez radio z regulacją głośności to po prostu podłącz go przez stację dokującą. Na tylnej ściance jest wyjście liniowe.

Co do wąskiego gniazda w iPhone: ja zrobilem sobie taki kabelek, ze starych słuchawek od iPoda. Uciąłem kabelek i przylutowałem potrzebną końcówkę (gniazdo minijacka, bo takie potrzebowałem). Są też dostępne specjalne przejściówki - jeśli ktoś koniecznie chce mieć "oryginalną" :D - ale niestety tylko za granicą, bo u nas nie kupisz nigdzie :)

#4 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 12 December 2007 - 14:46

Jesli podłączasz iPhona przez radio z regulacją głośności to po prostu podłącz go przez stację dokującą. Na tylnej ściance jest wyjście liniowe.

Aaaa, to jest rozwiązanie! Brawo i dzięki.

Problem w tym, że wtedy nie mam iPhona jak zainstalować w samochodzie razem ze stacją dokującą....

Podłączam iPhona przez radio, które ma wyjście aux. Po prostu wtedy wybieram aux w menu sprzętu i słucham muzy z iPoda.

#5 Scroller

Scroller
  • 322 posts
  • Skądxxxxxx

Posted 12 December 2007 - 14:56

Problem w tym, że wtedy nie mam iPhona jak zainstalować w samochodzie razem ze stacją dokującą....

Podłączam iPhona przez radio, które ma wyjście aux. Po prostu wtedy wybieram aux w menu sprzętu i słucham muzy z iPoda.

Czekaj czekaj... Bo teraz nie rozumiem. iPoda podłączyłeś, to jaki jest problem z iPhonem. Przecież iPod i stacja dokująca do iPhona mają gniazda minijack normalne. Napisz dokładniej w czym jest problem to coś poradzimy ;)

#6 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 12 December 2007 - 15:17

Chwila, chwila..., chyba rzeczywiście małe nieporozumionko. iPoda normalnie podłączam kablem audio jack/jack do wejscia aux w radiu samochodowym (a w zasadzie wejscie mam w schowku). Z iPodem nie ma problemu, gdyż wejście słuchawkowe nie jest tak głębokie i standardowy kabel pasi. iPoda montuję sobie uniwersalnym uchwytem telefonowym do deski rozdzielczej i... śpiewam sobie rytmicznie słuchając muzy zapodanej z iPoda. Z iPhonem jest problem (jak wyżej opisane), gdyż za wąskie jest wejście słuchawkowe do uniwersalnego kabla jack/jack. Rozwiązaniem (świetnym) zaproponowanym przez Ciebie jest podłączenie iPhona przez stację dokującą i wejście liniowe z tyłu. Tyle, że wtedy mam problem, bo nie podłączę iPhona do mojego uniwersalnego uchwytu do telefonu ze stacją dokującą..., bo (za przeproszeniem) będzie mi dyndał... Oto mój problem :-)

#7 Scroller

Scroller
  • 322 posts
  • Skądxxxxxx

Posted 12 December 2007 - 15:25

Hmm, ja sobie zrobiłem miejce u góry deski rozdzielczej. Stacja dokująca stoi przymocowana na stałę, a ja tylko wkładam w nią iPhona i już muza gra. Terenowki nie mam więc raczej nie ma możliwości, żeby iPhone wypadł. A jak już o tym piszę to mam plany, aby użyć stacji dokującej z pilotem. Tylko ciekawe, czy iPhone to zrozumie i będzie reagował na pilota? ;)

#8 iWaweL

iWaweL
  • 31 posts
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Posted 02 January 2008 - 15:03

Witam, mam pewieni problem z sluchawkami i Iphonem i postanowilem tutaj napisz. Dzis po pwrocie ze szkoly spadl mi Iphone na snieg. mialem sluchawki w uszach i sluchawki troszke szarpnely. Iphone nie nabral sniegu nigdzie. Spadl mi, podlaczylem sluchawki, wsyztko dzialalo. Nacisnelem klasisz PAUZA na sluchawkachw sklepie, wyszedlem ze sklepu i sluchawki juz nie odtwarzaly muzyki. Przed chwila wsadzilem sluchawki, gralo, jednka po chwili zaczely grac glosniki i tu jest pies pogrzebany. W czym tkwi problem? Sam nie potrafie nigdzie go znalesc. W ustawienich nic nie ma na temat sluchawek. SLuchawki sa dobre, nie sa uszkodzone. Prosze pomozcie mi rozwiazac ten problem bo ta opcja jest dla mnie bardzo wazna! pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users