Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S iOS 8.4 8GB - Bateria szybko się rozładowywuje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 zzMakomanzz

zzMakomanzz
  • 17 postów
  • Skądznikąd

Napisano 29 sierpnia 2015 - 11:07

Witam. Prawie od początku posiadania mojego telefonu mam problem z baterią, ale niestety wtedy nie zamieściłem tego na forumie. Więc, moja bateria szybko się rozładowywuję, np. gdy mam 100 % baterii i gram w grę taką jak Survival Craft lub Minecraft, po 10 minutach mam 60 %, gdy gram kolejne 10 minut, 30%. Może jest np. jakiś program lub aplikacja na iOS która opytmalizuje baterię czy coś? Proszę o pomoc. Dziękuje i pozdrawiam :)

#2 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 29 sierpnia 2015 - 13:11

Na początku sprawdzenie cykli ładowania baterii. Później przywracanie systemu bez kopii zapasowej. Jeśli to nie da lepszego efektu to bateria do wymiany. Tak naprawdę po sprawdzeniu cykli ładowania już będzie wiadomo po części czy bateria się nadaje na wymianę. Może być też uszkodzona i dlatego tak szybko spada jej %. Ewentualnie jakiś komponent na płycie głównej jest uszkodzony albo sama płyta co też powoduje szybki spadek. Rozwiązań jest wiele... Tak w ogóle to przy normalnym używaniu telefonu bez grania spadek jest też taki duży?
Mój 4S (8GB) podczas słuchania muzyki i grania jednocześnie po ok 30 min ma 10% mniej baterii.

Użytkownik ASOT edytował ten post 29 sierpnia 2015 - 13:14

#3 zzMakomanzz

zzMakomanzz
  • 17 postów
  • Skądznikąd

Napisano 29 sierpnia 2015 - 13:59

Tak w ogóle to przy normalnym używaniu telefonu bez grania spadek jest też taki duży?

Nie, tylko gdy długo gram, długo używam Safari i długo słucham muzyki, ale mój iPhone jest taki, że długo takich rzeczy się nie da zrobić.

#4 eXeCMS

eXeCMS
  • 36 postów

Napisano 30 sierpnia 2015 - 12:41

też mam problem z 4S na 8.4 :)

po aktualizacji do 9.0 beta było świetnie, teraz znowu 8.4.1 mam i to samo :/ z tym że u mnie bateria tylko dzień trzyma a trzymała dłużej

#5 ZielakDG

ZielakDG
  • 118 postów
  • SkądZagłębie Dąbrowskie

Napisano 31 sierpnia 2015 - 19:09

Miałem 4s z 8.4 i niestety bateria przy 1h użyciu ekranu prosiła o ładowarkę wieczorem. Nie miałem zdezelowanej baterii bo miałem roczny telefon kupiony jako nowy. Na ios 6 trzymał 2 - 2,5 dnia :)

Jasna rzecz 8semka żre baterie. Jednak sprawdź sobie ilość cykli baterii, może się już nadaje do wymiany 

Użytkownik ZielakDG edytował ten post 31 sierpnia 2015 - 19:09

Iphone Xs 64 Gb , Iphone 11 64 GB, MacBook air 13', MacBook PRO 13"   :D 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych