Witam, kupiłem używanego Iphone'a 5s. Jako iż miałem tylko androidy, które grzały się na potęgę i 4s przez parę tygodni, który robił się ciepły tylko przy graniu np. w GTA Vice City, to chcę się upewnić czy to normalne że 5s przy grze np. Order & Chaos grzeje się strasznie i to w chwilkę (wiem, że musi wydzielać ciepło, ale mam obawy o przegrzanie). Zauważyłem też, że grzeje się też w Snapchat'cie. Jak zrobię zdjęcie, usunę, pstryknę kolejne, napiszę coś i dorysuje, to czuć, że wyraźnie już jest ciepły, a to nie jest chyba specjalnie wymagająca aplikacja. Mam się tym jakoś specjalnie martwić, czy może jest to spowodowane słabą optymalizacją lub jej brakiem niektórych / wielu aplikacji pod 64bit? Od zakupu minęły 4 dni, więc mógłbym chyba jeszcze w razie czego zwrócić go sprzedawcy.
Przy okazji chciałbym zapytać, bo sprzedawczyni poinformowała mnie, że posiada 'kropki na wyświetlaczu'. Faktycznie jest jeden bad pixel i plamka na której kolory są wyświetlane o kilka odcieni jaśniej. Czy to oznacza, że wyświetlacz będzie się szybko sypać, czy raczej zostanie w tym stanie rzeczy?
Z góry dzięki za odpowiedzi.