Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

4s iOS 8.3 Problem ze wszystkim :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 vilson16

vilson16
  • 39 postów
  • Skądpomorze

Napisano 20 sierpnia 2015 - 20:45

Witam. Kupiłem nową baterię na allegro, za 19.99, podłączyłem, działała, podłączyłem na chwile ładowarkę pokazało piorun ( na dosłownie chwile, wiec nie wiem czy ładowała czy tylko pokazywało).
następnie jak pisał sprzedający należało sformatować baterię.

Poczekałem ,aż sie rozładuje, po czym chcąc wyczerpać baterię do końca probowałem włączyć iphona (zeby ekran zaświecił ze bateria pusta, do kompletnego zera)
Aktualnie sytuacja wygląda tak, że stoi na bateri z czerwonym początkiem.
nie dochodzi do logo.

Próbowałem : zmiana ładowarki (w sumie 4 różne), kabel (2 różne, sprawdzane na iphonie 3g, gdzie sie ładował), zmieniłem dock na nowy ( na starym probuje aktualnie) .
Czy jest to wina ewidentnie baterii ? jest nowa, pokazuje ze ładuje, działała, ale czy ładowała nie wiem.

co jest zepsute w iphonie (telefon dużo przeszedł) : aplituner (tylko ,że około 8 styków widać obok złącza docka), klapka jest ewidentnie do wymiany, ładuje bez klapki , hm, jak jest złącze do podłączenia ładowarki to jest ułamany dół (taki plastik, 4 styki są, i wygladaja na sprawne).

Czym mogłem to zepsuć: -podłączałem na siłe baterie od iphona 4 ,

-powstało zwarcie gdy podłączyłem baterie po czym zerwała sie taśma i powstała iskierka,

wydałem już bardzo dużo pieniędzy na tego iphona, i naprawde chciałbym go zrobić ..

pomógłby ktoś ?

czegoś nie podałem w opisie, pisać śmiało.
co zrobić ?
wcześniej telefon działał normalnie

#2 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 sierpnia 2015 - 22:04

Tak się kończą zabawy w Adama słodowego: zrób to sam. Lepiej oddać do serwisu i zapłacić te klika złotych i mieć pewność, że będzie działać. Co zrobić? Oddać do serwisu.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#3 vilson16

vilson16
  • 39 postów
  • Skądpomorze

Napisano 20 sierpnia 2015 - 22:13

aktualnie telelefon wyglada jak nowy, baterie wszystkie zwróciłem :)
moje pytanie BRZMI : od czego sluży (POkazany na zdjeciu plastik z czymś jakby metalowym)

Na zółto pokazałem to czego nie mam, a drugie zaznaczyłem zeby pokazać o co dokładniej chodzi :)

i drugie pytanie, czy może działać bateria normlanie pod telefonem, a sie nie ładować ze wzgledu uszkodzenia iphona ?
czy jest możliuwosc uszkodzenia NOWEJ ale chinskiej baterii, na zasadzie ze działą ale sie nie ładuje.

może winą moja było to ze próbowałem włączyć iphona z 40x ( już po wylaczeniu) ((do samej ikony kabla i baterii)) zeby lepiej sformatować baterię ?

i które styki z tych 4 przy złączu odpowiadają za "ładowanie"
i czemu pokazuje ze "ładuje" a tak naprawde nie ładuje

Dodam jeszcze ze pierwsza baterie zepsułem dziurawiąc ją , będąc w iphonie, jednak nie byla podpieta czy mogła pojsc jakas zwara i uszkodzić mi to ?
podkreslam nie byla wtedy podpięta.
jednak przy drugiej, podczas podłączenia już, zerwała sie taśma *taka słaba* takze bedaca w telefonie,czy to ma jakies znaczenie ?

zamówić kolejna baterie , i probować ??

aplituner także padł, jednak go nie mam zamiaru robić :)

down: przepraszam nie wiedziałem , ze trzeba, załadować :) przepraszam, JEST

Załączone pliki

Użytkownik vilson16 edytował ten post 20 sierpnia 2015 - 22:28

#4 roger1801

roger1801
  • 508 postów

Napisano 20 sierpnia 2015 - 22:17

Późno już, wzrok zmęczony, ale chyba jeszcze dobrze widzę, że zapomniałeś wkleić zdjęcia ;)

#5 vilson16

vilson16
  • 39 postów
  • Skądpomorze

Napisano 22 sierpnia 2015 - 13:07

TEmat do zamknięcia. Telefon oddany do serwisu.
wymiana złącza ładowania, koszt 30zł

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych