Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Niestety ale w czwartek 13.08 przytrafiła mi się nieszczęśliwa historia a mianowicie w Sopockim klubie Sfinks ok. godz 22.30 skradziono mi mojego Iphona 6 16GB w kolorze space gray.
Telefon niezwłocznie został wprowadzony w tryb utracony z numerem kontaktowym lecz był juz poza siecią... Najwidoczniej wpadł w ręce kogoś kto nie był zbyt obeznany i inteligetny ponieważ o godz 00:20 został on zlokalizowany przy ul. Grunwaldzkiej 2a w Rumi (jest to stacja BP i McDonald).
od tamtej pory do dnia dzisiejszego telefon jest poza siecią.
Jedna sprawa jaka mnie nurtuję to czy jeśli złodziej go wyzeruje to czy przy pierwszym uruchomieniu kiedy bedzie mu kazało podać moj apple id i hasło to czy będzie się nadal wyświetlał komunikat o utraceniu i numerze kontaktowym? Czy telefon jeśli bedzie w zasięgu jakiejś sieci bez zabezpieczen badz bedzie miał włożoną kartę będącą w zasięgu to będzie on widoczny jako aktywny na moim icloudzie? i w końcu czy jeśli Złodziej wprowadzi tel w tryb DFU i będzie miał dostęp do internetu to czy u mnie w FMF będzie on widoczny czy będzie poza siecią tak jak jest to do tej pory?
Z góry dzięki za odpowiedzi i przepraszam jeśli przekopując to forum nie znalazlem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania...