Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z kodem weryfikacji iCloud

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 gorczo

gorczo
  • 1 posts

Posted 13 August 2015 - 07:25

Witam,

Kupiłem ostatnio iP6 64GB - jest to mój kolejny smartphone apple i nigdy nie miałem problemu z przeniesieniem konta i zalogowaniem się na moje apple id na nowym modelu.

Żeby nie było tak słodko tym razem wykonałem coś takiego.

Na moim iP5s zainstalowałem wersję beta iOS 9 - nie wiem czy to właśnie miało krytyczne znaczenie czy nie dlatego piszę.

Po paru dniach nabyłem iP6 z iOS 8 i oczywiście od razu zabrałem się za instalację.

W pewnej chwili podczas uzupełniania danych związanych z iCloud iP6 poprosił mnie o kod weryfikacyjny, i zaczęły do mnie przychodzić po ok 5 kodów na 1 żądanie, przychodziły w postaci nie wiadomości SMS tylko wyświetlały się na ekranie.

Po chwili ok 4 żądaniach czyli ok 20 kodach wysłali informację że za dużo kodów zostało wysłanych i żebym czekał.

Po upływie nocy sytuacja się zmieniła, na żądanie kodu weryfikacji potwierdzającego tożsamość nie przychodziły żadne kody weryfikacyjne.

Jestem zdruzgotany bo sprawa wydawała się banalna czyli login i hasło do icloud i mam nowy model ze starymi danymi a tu klops.

Zadaję pytanie, natomiast za parę godzin chyba pojadę do iSpota żeby mi pomogli bo mnie to frustruje no chyba, że ktoś z Was miał podobny problem i pomoże o co chodzi . :)

PS. Oczywiście iP6 klika w prawym dolnym rogu, zobaczymy co powiedzą w iSpot na to :D

Pozdrowionka

G.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users