Witam. W telefonie stłukłem wyświetlacz i nie reaguje on na dotyk. Chcę go komuś podarować, ale przedtem wykasować wszystkie dane. Warunek jest oczywiście też i taki, że nowy właściciel po naprawie będzie mógł go aktywować. Telefon ma założony kod blokady, który oczywiście znam. Z wpisów na forum doczytałem, że możliwe jest skasowanie zawartości przez iTunes. Ale pozostaje problem - jak wyłączyć kod blokady i funkcję znajdź mój iphone co jest przecież warunkiem do zresetowania telefonu do ustawień fabrycznych? Zastanawiam się nad taką opcją - zdalną - aby wymazać zdalnie telefon i usunąć go z konta poprzez icloud. Czy takie rozwiązanie zadziała? Z góry dziękuję za pomoc.

Jak wymazać iphone 5s ze zbitym wyświetlaczem
Napisano 12 sierpnia 2015 - 13:32
Napisano 12 sierpnia 2015 - 13:54
Podłącz do komputera, wprowadź w tryb DFU, w iTunes pojawi się iPhone w trybie serwisowym wtedy odtwórz oprogramowanie.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 13 sierpnia 2015 - 10:55
Bardzo dziękuję za pomoc. Niestety nie mogę zrobić resetu w taki sposób, ponieważ po zmianie systemu operacyjnego na komputerze telefon prosi o potwierdzenie czy komputer jest zaufany - a niestety wyświetlacz nie działa i nie da rady tego zrobić.
Na iphone żony (sprawnym) wypróbowałem opcję wymazywania telefonu przez stronę internetową Icloud. Niestety, po takim zabiegu w telefonie jest komunikat o jego utracie i można go uaktywnić tylko przy pomocy starych danych wykorzystanych podczas pierwotnej aktywacji. Tak więc wraca się do punktu wyjścia, ponieważ po ich wpisaniu telefon wraca do stanu przed wymazaniem.
Napisano 13 sierpnia 2015 - 10:59
iPhone 15 Pro Max 512GB
Napisano 13 sierpnia 2015 - 11:05
Masz zrobić dokładnie to co Ci napisałem. Nie potwierdzasz nic na ekranie.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 13 sierpnia 2015 - 11:22
Super ! Bardzo dziękuję za pomoc
Napisano 07 lutego 2018 - 19:24
Witam,
Mam uszkodzny dotyk - nie działa.
Odtworzyłem oprogramowanie(DFU) w moim iphone 5s.
Wygląda na to, że telefon wrócił do ustawień fabrycznych.
PYTANIE:
Czy wszystkie dane zostały wymazane z telefonu?
Chcę go sprzedać, ale muszę mieć pewność, ze na telefonie nie ma już zadnych zdjęć, aplikacji ani wiadomości.
Telefon był w serwisie Ucare i powiedzieli, że nie da się naprawić telefonu.
Z góry serdecznie dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych