Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

komputer nie wykrywa iphone

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Kiluu

Kiluu
  • 9 posts

Posted 07 August 2015 - 20:06

witam, komputer mi nie wykrywa iphone 5, kabel kupilem wczesniej griffina za 79zl, kiedys wykrywal komputer iphone na starym kablu oryginalknym, pozniej kupilem jakas podrobke bo za 20zl chyba i teraz na tym kablu nie widzi komputer iphone, laduje normalnie. probowalem wszystkiego ze strony apple. 

co robic? wina kabla? 

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 07 August 2015 - 23:21

Masz podróbkę i się dziwisz, że nie działa? Dziwne...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 Kiluu

Kiluu
  • 9 posts

Posted 08 August 2015 - 10:10

czytac umiesz? na podrobce kabla dzialal ale kabel mi sie rozwalil, teraz mam kabel dobrej firmy za 80 zl i nie chodzi, czy to moze byc wina kabla? patrzylem na 3 komputerach nie widzi, dfu tez nie widzi, jest obrazek itunes i kabla i nic nie widzi itunes

#4 satmar

satmar
  • 788 posts
  • SkądInowrocław

Posted 08 August 2015 - 10:43

czytac umiesz? na podrobce kabla dzialal ale kabel mi sie rozwalil, teraz mam kabel dobrej firmy za 80 zl i nie chodzi, czy to moze byc wina kabla? patrzylem na 3 komputerach nie widzi, dfu tez nie widzi, jest obrazek itunes i kabla i nic nie widzi itunes

po zastosowaniu badań  organoleptycznych można  z całą stanowczością stwierdzić na odległość, że to wina kabla lub iphone

#5 Kiluu

Kiluu
  • 9 posts

Posted 08 August 2015 - 11:54

po zastosowaniu badań  organoleptycznych można  z całą stanowczością stwierdzić na odległość, że to wina kabla lub iphone

no to mi pomogles kolego :) na 100% jest wina kabla, iphone lub komputera :) dobra dzieki za pomoc i fatygę, postaram sie zalatwic kabelek i sprawdzic, jesli na innym kablu bedzie chodzic to kupie sobie oryginalny kabel apple

#6 tommy73

tommy73
  • 443 posts
  • SkądChełm, PL

Posted 09 August 2015 - 18:14

No, ja tak bym zrobił na twoim miejscu. Świetny pomysł!

#7 Nikleb

Nikleb
  • 2 posts

Posted 19 August 2015 - 23:23

Witam, mam podobny problem. Iphone 5C nie jest widziany przez laptop, mam dwa oryginalne kable, które są sprawne - działają idealnie łącząc iphone 5S z tym komputerem. Na drugim laptopie, iphone 5C jest widziany ale tylko przy użyciu jednego z tych kabli, z drugim już nie działa. Problemy zaczęły się po rozładowaniu baterii do bardzo niskiego stanu. Po wielu próbach podmiany kabli i ładowarek, podłączaniu pod komputer w końcu udało się go naładować, ale od tego czasu zaczął pojawiać się komunikat o użyciu akcesoriów nie posiadających certyfikatu - posiadam i używam tylko oryginalne ładowarki i kable zakupione z iphone'ami.

Co może być przyczyną ?

#8 Nikleb

Nikleb
  • 2 posts

Posted 24 August 2015 - 20:27

Wgranie nowej wersji iOS'a (8.4.1) rozwiązało problem, na obu kablach działa z dwoma laptopami.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users