Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

zgubiony iphone a moje dane

• Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zgubiony

Zgubiony
  • 4 postów

Napisano 04 sierpnia 2015 - 22:15

Witam was, pare dni temu zgubilem mojego Ip4, raz udalo mi sie skontaktowac ze znalazca mojego Ip, wyrazal on chec oddania ajfona niemniej jednak twierdzil ze w ciagu pol godziny sie odezwie (podpowiem ze dzialo sie to na festiwalu wiec bylo straasznie glosno, sam prawie nic nie slyszalem). Pol godziny pozniej dzwonilem do niego i nie odbieral, sam rowniez nie oddzwonil/ Rano kolo 7 nie bylo juz na moim Ip sygnalu. Jestem pewien, ze nie wylaczyl go poniewaz nie dzialal mi przycisk power button wiec jedyna mozliwosc wylaczenia go byla poprzez assistive touch. Probowalem go znalezc przez Icloud find my iphone niemniej jednak w moim Ip po jego rozkreceniu przestalo dzialac wifi jak powinno ( dzialalo tylko i wylacznie metr od routera). 

I tu pada moje pytanie, czy jezeli moj ajfon nie byl sparowany z zadnym innym komputerem jak z moim to czy znalazca owego ajfona ma mozliwosc ZRESETOWANIA GO badz uzyskania dostepu do moich danych (glownie chodzi mi o zdjecia i smsy jak i FB) ?? Nie wiem co mam w tej sytuacji poczac bo mialem naprawde wazne zdjecia prywatne dotyczace biznesow. Co byscie mi radzili w tej sytuacji? 

#2 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 04 sierpnia 2015 - 22:22

Jeśli nie miałeś kodu odblokowania, to d**a, ma dostęp do wszystkiego.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#3 Zgubiony

Zgubiony
  • 4 postów

Napisano 04 sierpnia 2015 - 22:28

Miałem kod na ekranie, jedynie przed upadnięciem baterii iphona zdążyłem wysłać mój adres który widział na ekranie zablokowanego iphona. (jeżeli go nie odblokował to ten sms nie zniknął). Chodzi mi o to czy istnieje możliwość dostępu do danych z zablokowanego ekranu.

Najlepsze jest to, że ten iphone był troszkę potyrany, tylna szybka była lekko stłuczona, przednia ukruszona. Bardziej niż telefonu szkoda mi danych zawartych, gdyż na icloudzie ich nie mam, kontakty odzyskane. Jeżeli koleś jest niekumaty to nawet nie będzie wiedział czy da się go wogóle włączyć (możliwość jedynie przez kabel)

#4 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 04 sierpnia 2015 - 23:19

Jeżeli był synchronizowany z komputerem, to masz w itunes kopię danych z iphona.

#5 Zgubiony

Zgubiony
  • 4 postów

Napisano 04 sierpnia 2015 - 23:25

Właśnie chodzi o to, że nie synchronizowałem go. Pliki na niego wrzucałem za pomocą itoolsa a praktycznie z itunesa nic a nic nie korzystałem. Usunął mi tak kiedyś całą muzyke itd a zazwyczaj miałem mało czasu na zrzucanie plików. NAdal pozostaje pytanie czy ten osobnik może mieć dostęp do moich danych?

#6 Me_69

Me_69
  • 247 postów

Napisano 05 sierpnia 2015 - 01:23

Ale jak miałeś go sparowanefo z AppleID i włączona synchronizację kontaktów z iCloud to po zalogowaniu na www.icloud.com będziesz mieć dostęp do kontaktów...

iPhone 6+ 128GB Silver / iPhone X 256GB Silver / AirPods

iPad Pro 12.9 (2017) 512GB + LTE / AppleTV 4 64GB

#7 Zgubiony

Zgubiony
  • 4 postów

Napisano 05 sierpnia 2015 - 01:27

Mam dostęp do kontaktów, nie mam do zdjęć, taka polityka, miałem wyznaczone zadania i odznaczyłem je na icloud.com, notatek coś nie mogłem poznajdywać. Mimo wszystko nie jest to odpowiedź na moje pytanie :) Pozdrawiam

#8 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 05 sierpnia 2015 - 07:27

Spróbuj zadzwonić na ten telefon jeśli będzie sygnał, włącz pakiet danych mały, aby go namierzyć. Zgłoś na policję, podaj imei na forum, może gdzieś się znajdzie, jeśli go odzyskasz to z danymi, bo nie może wprowadzić w dfu, ani nic zrobić. Jeśli FMI by go znalazło lokalizujesz i dzwonisz na policje/udajesz się tam i będąc w pobliżu na fmi włączasz alarm dźwiękowy.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#9 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 sierpnia 2015 - 07:36

Jakby mało razy było na forum. jak jest kod, NIE DA się dostać do telefonu, a brak danych, no cóż autor widocznie był twardzielem, ze nie robił kopii, to teraz jest płacz. Dalsza dyskusja jest zbędna.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych