Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad mini retina - zablokowany - jak odzyskać dane?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 k80i

k80i
  • 77 postów

Napisano 04 sierpnia 2015 - 12:51

Zablokowałem urządzenie przez wpisanie kilkukrotne niewłaściwego kodu, jest wiadomość podłącz pod iTunes.

Gdy podłączam pod iTunes wyskakuje informacja "iTunes nie mógł połączyć się z iPadem "iPad Mini 2 Retina" , gdyż jest on zablokowany hasłem. Aby móc używać iPada z iTunes, musisz podać na nim swoje hasło" -- czyli koło się zamyka.

Nigdy prędzej nie podłączałem iPada pod komputer, gdyż nie miałem takiej potrzeby..  Moim zdaniem skoro jest urządzenie przypisane do mojego konta i loguje się w programie moim loginem i hasłem to powinna być opcja odblokowania i odzyskania danych. Powinno ewentualnie wymagać podania dodatkowych informacji podawanych podczas resestracji konta iTunes, które robiłem na iPadzie. 

Co teraz mogę zrobić? Rozumiem że wszystko pójdzie w p**** wszystkie aplikacje , zdjęcia , książki , notatki Chyba że jest jakiś magiczny sposób to proszę o pomoc.

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 04 sierpnia 2015 - 14:48

Nie ma magicznego sposobu. Po to jest to zabezpieczenie, żeby nikt nie powołany się do danych nie dostał. Po to wymyślono kopie zapasowe i kopie w iCloud. Jeżeli tego nie miałeś to jesteś sam sobie winien tego, że straciłeś dostęp do danych, bo inaczej zrobiłbyś restore, przywrócił kopię i po 15 minutach miał wszsytko jak wcześniej. Teraz już nic nie zrobisz. Przykre ale prawdziwe.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 k80i

k80i
  • 77 postów

Napisano 04 sierpnia 2015 - 15:21

A jak odblokować urządzenie?

#4 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 04 sierpnia 2015 - 15:28

Restore.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 04 sierpnia 2015 - 15:50

A jak odblokować urządzenie?

Nie da się, nie wyraźnie napisałem? Wprowadź w DFU i zrób restore. Będziesz miał czyste, ale działające.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#6 k80i

k80i
  • 77 postów

Napisano 04 sierpnia 2015 - 16:09

Nie da się, nie wyraźnie napisałem? Wprowadź w DFU i zrób restore. Będziesz miał czyste, ale działające.

No i tyle mi wystarczy, dziękuje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych