Kabelkiem HDMI klonuję obraz na telewizor LCD. Tylko że obraz mam na dwóch źródłach (ten sam): na telewizorze i macbooku. Czy da się wyłączyć matryce laptopa żeby ekran był na telewizorze tylko? Pytam, bo w ustawieniach monitora dużo opcji nie ma a już przeszukałem wszystkie możliwe rozwiązania i nic. Chodzi mi o to, że w trakcie oglądania filmu chcę żeby ekran laptopa był wyłączony i w tym samym czasie film nie leciał na laptopie i na telewizorze tylko na telewizorze. Jedyną opcję jaką znalazłem to klawiszem F1 ściemnienie do zera matrycy - wyłączenie, ale to za każdym razem mam trzymać ten klawisz na maksa żeby wyłączyć matryce w laptopie ? Nie da się tego jakoś trwale ustawić w opcjach klonowania ?

HDMI i problem z wyłączeniem monitora
Posted 03 August 2015 - 21:31
there's no day off for heroes
A1181 | A1342 | A1502
Posted 04 August 2015 - 05:59
Nie ma chyba że ustawisz aby się nie "usypiał" i będziesz zamykał klapę.
iPhone 15 Pro Max 512GB
Posted 04 August 2015 - 09:29
Ew. Preferencje systemowe / wygaszacz ekranu / aktywne narożniki / uśpij monitor.
Ew. zainstaluj np. InsomniaX
Posted 08 August 2015 - 19:58
Wcześniej z HDMI korzystałem w Windows XP i tam w ustawieniach karty graficznej Nvidia były opcje: klonowanie ekranu, drugi ekran, ekran pojedyńczy… tutaj się zraziłem do zastosowania tylko jednego trybu… no ale i tak jest OK - ściemniam obraz i nie marnuję ekranu ani baterii (chyba) :-)
there's no day off for heroes
A1181 | A1342 | A1502
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users