Ok, po malych zmianach z poziomu terminala daje sie podzielic partycje. Ale bootcamp wymaga aby dysk mial tylko jedna partycje.
Trzeba to ręcznie instalować - nie korzystając z Asystenta Bootcamp. Gdzieś była instrukcja jak to zrobić, nie mogę znaleźć. Poszukaj w sieci.
Wiem, że było to dosyć problemowe, bo czasem klawiatura nie chciała działać przed zainstalowaniem sterowników, ale jakoś się to dało obejść.
Musisz ściągnąć sterowniki Bootcamp ręcznie ze strony Apple i po zainstalowaniu Windowsa zainstalować tam ten plik.
Ewentualnie, jak nie chce ci się w to bawić zainwestuj w jakiegoś Paragona czy podobny program na Maka, to nie będziesz miał problemów z odczytywaniem/zapisywaniem na partycji Windowsowej i do Windows jest też odpowiedni program (MacDrive) i też działa w drugą stronę. Bo czytać dane to możesz i tu i tu, tylko jest problem z zapisem.
Acha, jeszcze jedno - po zainstalowaniu Windowsa nie ma możliwości modyfikacji partycji Bootcamp, więc trzeba ustawić jej odpowiednią wielkość, ale nie jestem pewien czy nie da się dodać wtedy kolejnej partycji za pomocą diskutil, może ktoś będzie wiedział.
Edited by Yellowfrog, 01 August 2015 - 22:56.