Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przeniesienie kontaktów z Nokii do iPhona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 mysznikowski

mysznikowski
  • 3 postów

Napisano 31 lipca 2015 - 12:28

Witam

Własnie otrzymałam "w spadku" iPhona 6. Wcześniej z produktami Apple nie miałam do czynienia. Dotychczas używałam Nokii gdzie karta sim jest standardowych rozmiarów. Dla potrzeb iPhona kupiłam nanosim i teraz zastanawiam sie jak przenieść kontakty ze starego sima na nanosim albo pomiędzy telefonami. W menu kontakty mam do wyboru min: przen. kontakty, skopiuj, udostepnij. 

Będę wdzięczna za pomoc. 

#2 agaopo

agaopo
  • 48 postów

Napisano 31 lipca 2015 - 12:35

Ja dostałam nanosim z przejściówką na duża simkę i mikrosim.

Poprzedni tel działał na mikrosim, więc skopiowałam wszystkie kontakty na tel. Potem włożyłam do niego nanosim z przejsciówką i skopiowałam na nanosim.

Użytkownik agaopo edytował ten post 31 lipca 2015 - 12:36

#3 mysznikowski

mysznikowski
  • 3 postów

Napisano 31 lipca 2015 - 12:46

Niestety ja nie mam takich możliwości. Stary telefon jest na dwa simy ale standardowych rozmiarów.

Niestety ja nie mam takich możliwości. Stary telefon jest na dwa simy ale standardowych rozmiarów.

Bo gdyby mozna było włożyc nanosim jako drugą kartę do starej nokii to pewnie by się dało skopiować kontakty pomiędzy simami

#4 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 31 lipca 2015 - 13:00

Są przejściówki można też zsynchronizować kontakty poprzez Google  

#5 mysznikowski

mysznikowski
  • 3 postów

Napisano 31 lipca 2015 - 13:17

Proszę o bliższe określenie co to jest przejściówka? między czym a czym?, kabelek do połączenia obu telefanów ?

A synchronizacja przez Google na czym polega?

Nie jestem specem od tego sprzętu tylko zwykłym użytkowaniem, który pierwszy raz w życiu stanął przed takim dylematem. I tylko intuicja mi podpowiada, że da się t rozwiązać.  Określenia przejściówka i synchronizacja przez Google nic mi nie mówi

Są przejściówki można też zsynchronizować kontakty poprzez Google  

Tak jak napisałam wyżej proszę o konkretną pomoc a nie prezentację własnej wiedzy/umiejetności

#6 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 31 lipca 2015 - 13:41

Przejściówki na różne rodzaje kart sim. Poczta googla pozwala zapisywać kontakty a potem można je przenieść na ipka też poprzez synchro.  

Nie prezentuje swojej wiedzy, na forum są ludzie mający duuuużo większą wiedzę niż ja i od nich się uczę czytając, ale takie rzeczy to podstawa.

Polecam strony Apple i instrukcje obsługi 

#7 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipca 2015 - 13:51

http://lmgtfy.com/?q...okii do iphone

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych