Cześć. Od razu napiszę, że chodzi o iPhone 6 16GB.
Na początku miesiąca zaktualizowałem sobie telefon do iOS9 beta, jednak coraz liczniejsze uciążliwe problemy zmusiły mnie do cofnięcia oprogramowania do 8.3.
Znalazłem instrukcję na makoweabc.pl, jednak wg tej instrukcji wywalał mi błąd 3194, poszperałem, znalazłem artykuł o pliku hosts, nie poszło. Próbowałem w trybie DFU, nie poszło. To było na oprogramowaniu pobranym przeze mnie z neta. Telefon wtedy normalnie śmigał na iOS 9. Dziś spróbowałem na innym komputerze, jednak nadal błąd 3194, więc znowu próby z hosts, DFU itd - bezskutecznie. Pobrałem zatem najnowszego iOS poprzez iTunes, pierwsza próba w trybie DFU, bez efektu. Za drugim razem spróbowałem bez DFU, błąd 3194 nie wyskoczył, na iTunes zatrzymało się na 'czekam na iPhone', a telefon w tym momencie zresetował się i prosi w kółko o podpięcie do iTunes.. Próbowałem wyprowadzić telefon z trybu awaryjnego wg instrukcji znalezionych w necie, jednak bezskutecznie. Przy kolejnych próbach odtworzenia systemu cały czas wywala mi błąd 17. Co powinienem teraz zrobić, aby obudzić telefon?
Dodam, że nie mogę teraz wprowadzić telefonu w tryb DFU, automatycznie odpala się ekran z kablem USB i ikonką iTunes.
Dodam również, że mam oryginalny kabel apple.
Pozdrawiam
Użytkownik xhuehue edytował ten post 30 lipca 2015 - 13:48