Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

błąd przy downgrade z iOS9 beta do iOS8

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 xhuehue

xhuehue
  • 5 postów

Napisano 30 lipca 2015 - 13:37

Cześć. Od razu napiszę, że chodzi o iPhone 6 16GB.

Na początku miesiąca zaktualizowałem sobie telefon do iOS9 beta, jednak coraz liczniejsze uciążliwe problemy zmusiły mnie do cofnięcia oprogramowania do 8.3.

Znalazłem instrukcję na makoweabc.pl, jednak wg tej instrukcji wywalał mi błąd 3194, poszperałem, znalazłem artykuł o pliku hosts, nie poszło. Próbowałem w trybie DFU, nie poszło. To było na oprogramowaniu pobranym przeze mnie z neta. Telefon wtedy normalnie śmigał na iOS 9. Dziś spróbowałem na innym komputerze, jednak nadal błąd 3194, więc znowu próby z hosts, DFU itd - bezskutecznie. Pobrałem zatem najnowszego iOS poprzez iTunes, pierwsza próba w trybie DFU, bez efektu. Za drugim razem spróbowałem bez DFU, błąd 3194 nie wyskoczył, na iTunes zatrzymało się na 'czekam na iPhone', a telefon w tym momencie zresetował się i prosi w kółko o podpięcie do iTunes.. Próbowałem wyprowadzić telefon z trybu awaryjnego wg instrukcji znalezionych w necie, jednak bezskutecznie. Przy kolejnych próbach odtworzenia systemu cały czas wywala mi błąd 17. Co powinienem teraz zrobić, aby obudzić telefon? 

Dodam, że nie mogę teraz wprowadzić telefonu w tryb DFU, automatycznie odpala się ekran z kablem USB i ikonką iTunes.

Dodam również, że mam oryginalny kabel apple.

Pozdrawiam

Użytkownik xhuehue edytował ten post 30 lipca 2015 - 13:48

#2 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 30 lipca 2015 - 13:49

nie wgrasz 8.3  bo jest już nie podpisywana, musisz wgrywać 8.4 

#3 xhuehue

xhuehue
  • 5 postów

Napisano 30 lipca 2015 - 13:51

Może się pomyliłem w numeracji ;) W każdym razie iTunes pobrał mi najnowszą wersję iOS, tylko teraz jak go obudzić, jak telefon jest w trybie awaryjnym i nic nie mogę zrobić..

#4 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 30 lipca 2015 - 13:53

Może się pomyliłem w numeracji ;) W każdym razie iTunes pobrał mi najnowszą wersję iOS, tylko teraz jak go obudzić, jak telefon jest w trybie awaryjnym i nic nie mogę zrobić..

możesz możesz :) wystarczy poczytać forum i nauczyć sie wprowadzania w DFU 

• xhuehue lubi to

#5 xhuehue

xhuehue
  • 5 postów

Napisano 30 lipca 2015 - 13:59

możesz możesz :) wystarczy poczytać forum i nauczyć sie wprowadzania w DFU 

Próbuję.. Podłączam telefon, włączam iTunes, przytrzymuję home i on/off, po kilku sekundach puszczam on/off, a telefon się resetuje.. Przed problemem z awaryjnym za każdym razem udawało mi się wprowadzić telefon w DFU. Jak podłączam telefon w takim stanie jak jest (czyt. tryb awaryjny) iTunes prowadzi mnie do odtworzenia systemu, posłusznie to robię, jednak nadal wywala mi tą nieszczęsną 17..

#6 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 30 lipca 2015 - 14:03

nadal nie rozumiesz ? poczytaj o DFU , nie będe setny raz pisał jak to zrobić , i nie trwaj w błędzie , naucz się wprowadzać w DFU 

#7 xhuehue

xhuehue
  • 5 postów

Napisano 30 lipca 2015 - 14:17

Racja, mój błąd, zapomniałem, że trzeba czekać do pojawienia się okna dialogowego.. Udało mi się wprowadzić telefon w tryb DFU, jednak teraz wyskakuje mi błąd 2005, w schemacie kodów błędów znalazłem to:

• 2003 i 2005 - problem z połączeniem z urządzeniem. Sprawdź kabel USB i zmień gniazda. Jesli to nie pomoże to oznacza, że jest to usterka sprzętowa.

Czyli na tym etapie wystarczy próbować na innych slotach USB? bo z kolei na jakimś forum wyczytałem, że trzeba grzebać przy pliku hosts. Wiem, że te tematy są poruszane na milionach for, ale na każdym jest co innego..

#8 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 30 lipca 2015 - 14:25

Nie ma jednego rozwiązania, czytać i próbować po kolei :) aż się uda wgrać 

• xhuehue lubi to

#9 xhuehue

xhuehue
  • 5 postów

Napisano 30 lipca 2015 - 14:50

Poszło po kilkukrotnej zmianie wejścia USB. Dzięki wielkie @satmar , pewnie gdybyś nie cisnął mnie o ten DFU, to do tej pory bym się męczył z awaryjnym. :)

#10 Nefryt

Nefryt
  • 53 postów

Napisano 28 listopada 2016 - 14:00

Macie jakiś pomysł na błąd 3194 przy downgrade iphone 6 z ios10 na ios 9.3.5 bo chyba ten był ostatni ?

#11 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 listopada 2016 - 14:01

Nie ma żadnego pomysłu. Nie da się zrobić downgrade i tyle w temacie.

• OleYek lubi to

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych