Witam. Mam problem z tym programem na systemie Yosemite. Jest jakiś sposób aby to wyłączyć? Proszę o wytłumaczenie wszystkiego krok po kroku, gdyż jestem nowy w Macach
Pozdrawiam.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 29 lipca 2015 - 16:19
Witam. Mam problem z tym programem na systemie Yosemite. Jest jakiś sposób aby to wyłączyć? Proszę o wytłumaczenie wszystkiego krok po kroku, gdyż jestem nowy w Macach
Pozdrawiam.
Napisano 29 lipca 2015 - 20:22
Nie używaj clean my mac, nie potrzeba na macu.
iPhone 15 Pro Max 512GB
Napisano 29 lipca 2015 - 21:15
Nie używaj OS X ma macu nie potrzeba.
MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2
Napisano 30 lipca 2015 - 06:49
Nie używaj OS X ma macu nie potrzeba.
?
iPhone 15 Pro Max 512GB
Napisano 30 lipca 2015 - 09:06
Tym klinmajmak’iem zrobicie sobie w końcu krzywdę i będzie: „usunąłem folder ~/Library, co zrobić... pisze z telefonu, pomocy"
Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11
Napisano 30 lipca 2015 - 10:21
Aż taki groźny nie jest. Żadnych bardzo ważnych plików systemowych czy całych katalogów nie próbował usuwać jak kiedyś go sprawdzałem (z ciekawości). Ale usuwa (o ile ktoś tego nie wyłączy) inne języki - oprócz polskiego i angielskiego, usuwa tymczasowe pliki i cache, co jest w sumie bez sensu bo za chwilę te pliki powracają, bo są po prostu potrzebne. Czasem czegoś nie rozpoznaje i też proponuje usunięcie. Błyszczy się i świeci animacjami. Taki bzdet na pokaz od sąsiadów z Ukrainy. Najgorzej jak się go puści na automatycznych opcjach.
Ludzie mają maleńkie dyski SSD i myślą, że cuda osiągną.
Tak naprawdę to więcej osiągną usuwając większość słowników z katalogu Dictionaries - no chyba, że ktoś tego używa (chiński, portugalski itp.), można usunąć wszystkie tapety (prawie pół gigabajta!), fotki ze screensaverów, niepotrzebne głosy - zostawiając Zosię czy tam Alison, pozbyć sie fontów z Bangladeszu czy Laosu, przynajmniej wiadomo, że to samo nie powróci.
Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 30 lipca 2015 - 10:26
Napisano 30 lipca 2015 - 21:29
Wywal to badziewie z systemu a do porządków polecam https://ingmarstein....io/Monolingual/ i/lub http://www.titanium.free.fr/ Z płatnych polecam: http://whatsizemac.com/
Użytkownik madmax332 edytował ten post 30 lipca 2015 - 21:31
Napisano 31 lipca 2015 - 18:47
Nie demonizujcie programu, działa do czego jest stworzony. Ja cmm mam od trzech lat i nigdy nie sprawił żadnego problemu.
MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2
Napisano 31 lipca 2015 - 20:06
Ja cmm mam od trzech lat i nigdy nie sprawił żadnego problemu.
Bo masz niejakie doświadczenie i wiesz, co z nim robisz, a nie to on robi z Tobą i Twoim urządzeniem, co chcą jego developerzy. Niestety, w przypadku znacznej ilości użytkowników działa to dokładnie odwrotnie (faktem jest, że temat w google daje pokaźne wyniki wyszukiwania). Dlatego też w sporej ilości forów społecznościowych związanych z tematem i ten program, i mu pokrewne są odradzane. Zwłaszcza ich używanie bez wyraźnych powodów, a tylko z – być może windowsowego – przekonania, że „coś do czyszczenia w systemie musi być”.
Podsumowując: Ty jesteś raczej zwolennikiem, ja, na ten przykład, raczej nie, ponieważ uważam, że jego nieprzydatność przeważa nad przydatnością + ceną. Przekonywać nikogo nie mam zamiaru ani też specjalnie zrażać. Decyzja i odpowiedzialność za nią należy do tych wahających się.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 31 lipca 2015 - 21:08
Nie demonizujcie programu, działa do czego jest stworzony. Ja cmm mam od trzech lat i nigdy nie sprawił żadnego problemu.
Masz trochę doświadczenia, o czym świadczy prawie 1000 postów i nie widziałem postu w którym napisałeś jakieś głupoty, natomiast osoba pytająca się:
gdyż jestem nowy w Macach
iPhone 15 Pro Max 512GB
Napisano 01 sierpnia 2015 - 14:49
Dzięki za odpowiedzi Czyli lepiej usunąć te rzeczy które wymienił @Yellowfrog i zostawić program w spokoju? No dobra a i tak co z tym że cały czas pyta o hasło?
Napisano 01 sierpnia 2015 - 15:07
Dzięki za odpowiedzi
Czyli lepiej usunąć te rzeczy które wymienił @Yellowfrog i zostawić program w spokoju? No dobra a i tak co z tym że cały czas pyta o hasło?
To na pewno oryginał? Pisz do supportu. Nie powinien pytać za każdym razem. http://macpaw.com/su...anmymac/contact
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych