Hej,
Spotkałem się w Apple Music z przypadkiem, że część utworów jest niedostępnych.
Np. jak w załączniku - w playliście mogę posłuchać tylko jednego kawałka.
O co chodzi?
dobra ... rozmawiałem ze wspaarciem Apple - chodzi o licencję :/ ehh
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 27 lipca 2015 - 17:48
Hej,
Spotkałem się w Apple Music z przypadkiem, że część utworów jest niedostępnych.
Np. jak w załączniku - w playliście mogę posłuchać tylko jednego kawałka.
O co chodzi?
dobra ... rozmawiałem ze wspaarciem Apple - chodzi o licencję :/ ehh
Napisano 27 lipca 2015 - 22:57
Licencja licencją, ale w innych regionach piosenki są normalnie dostępne, a żeby tego było mało, to są one dostępne normalnie w Spotify. Dla przykładu płyta XSCAPE Jacksona jest dostępna wszędzie tylko nie na Apple Music. Takich tematów znalazłem już masa. Póki co wygląda, to słabo.
Telefon: iPhone 6 Komputer: MacBook Pro 13,3 Mid 2012
Napisano 28 lipca 2015 - 00:25
Napisano 28 lipca 2015 - 05:10
Zgadzam się z Tobą w 100%, ale ja osobiście nie mam żalu o całkowity brak konkretnego wykonawcy/albumu/piosenki w AM - to jest do zaakceptowania. Problemem jest brak piosenek tylko na naszym regionie. Jakimś cudem Deezer i Spotify poradzili sobie z licencjami w naszym kraju, więc to chyba nie jest niechęć ze strony kogoś, kto za to jest odpowiedzialny po naszej stronie.
Napisano 28 lipca 2015 - 07:31
Napisano 01 sierpnia 2015 - 07:46
U mnie dzisiaj pojawiły się wyszarzone z ikonką komputera obok... Co to oznacza?
https://goo.gl/photos/yFSHqr9GtPf2o31HA
Napisano 01 sierpnia 2015 - 12:07
To są teledyski albo jakieś materiały wideo. Jak na szaro, to niedostępne. Zapewne jest to jakaś płyta typu "Deluxe", a tam są tego typu dodatki. W streamingu są raczej niedostępne.
Napisano 05 sierpnia 2015 - 12:52
A co jeśli mam soundtrack z filmu i piosenka normalnie jest dostępna tylko nie w tym albumie? Bez sensu. Licencja na utwór jest ok... a w albumie jej nie ma.
Edit:
Wyszarzenie dotyczy utworów, które w iTunes dostępne smą jako "Tylko w albumie"
Użytkownik KubaO83 edytował ten post 05 sierpnia 2015 - 12:59
Napisano 05 sierpnia 2015 - 15:13
W takiej sytuacji nie ma to najmniejszego sensu. Jak utwór jest dostępny w innym albumie, to po co go blokować? Rozumiem, że nie chcą go oddzielnie sprzedawać, ale nie udostępnianie do odsłuchu!? Dziwne. Zapewne całe albumy są dostępne na Spotify. Ehhh...
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych