Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z kartą sim

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 kml22

kml22
  • 4 postów

Napisano 26 lipca 2015 - 14:27

Witam,

posiadam iphona 5s z USA, po aktualizacji systemu i włożeniu karty z playa na telefonie jak i po podłączeniu do itunes mam następujący komunikat:

iPhone zawiera kartę SIM, która nie jest prawdopodobnie obsługiwana.

iPhone zawiera kartę SIM pochodzącą od operatora, którego zasady aktywacji przypisane obecnie przez serwer aktywacji traktują jako nieobsługiwanego. iPhone nie jest źródłem tego problemu. Zainstaluj kartę SIM dostarczoną przez obsługiwanego operatora lub poproś swojego operatora o pomoc (iPhone wymaga odblokowania). Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z Apple.

Czy ktoś orientuje się czy da się coś w tym przypadku zrobić? Dodam, że telefon nie posiada simlocka i karta sim jest aktywna.

#2 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 26 lipca 2015 - 16:14

posiadam iphona 5s z USA

Czy ktoś orientuje się czy da się coś w tym przypadku zrobić?

Widocznie nie jest obsługiwana częstotliwość, nie ma netlocka? Masz go od nowości?

iPhone 15 Pro Max 512GB

#3 kml22

kml22
  • 4 postów

Napisano 26 lipca 2015 - 18:52

Czy ma netlocka nie mam pojęcia. Telefon był od operatora Sprint, ale simlock został ściągnięty przez poprzedniego właściciela - nie mam go od nowości.

#4 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 26 lipca 2015 - 18:59

Może jednak ma simlocka, starter ze Sprint-a kup i aktywuj.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#5 kml22

kml22
  • 4 postów

Napisano 26 lipca 2015 - 19:44

W ispocie po podaniu imei potwierdzili mi, że nie ma simlocka. A tak się teraz zastanawiam czy wszystkie modele CDMA nie mają szuflady na karte sim?

Użytkownik kml22 edytował ten post 26 lipca 2015 - 20:41

#6 kml22

kml22
  • 4 postów

Napisano 27 lipca 2015 - 11:51

W ispocie po podaniu imei potwierdzili mi, że nie ma simlocka. A tak się teraz zastanawiam czy wszystkie modele CDMA nie mają szuflady na karte sim?

Już sobie doczytałem, że wszystkie 5 mają wejście na kartę sim.
Jak sprawdziłem po swoim modelu, to obsługuje on CDMA oraz GSM. Na telefonie zrobiłem restore, czy to oznacza, że simlock mógł się usunąć i znów jest zablokowany na operatora Sprint? Czy może wystarczy, że aktuwuje go kartą Sprint i będę mógł już korzystać z innej sieci? (Chociaż nie powinno chyba tak byś skoro w bazie apple jest informacja o braku simlocka..)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych