Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie działa WiFi i bluetooth w iPhone 6 plus

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Piotr Rugała

Piotr Rugała
  • 4 posts

Posted 21 July 2015 - 23:24

Mam problem z WiFi i bluetooth w moim iPhone 6 plus. Wszystko działało ok, do czasu zawieszenia się systemu. Po tym jak udało mi się go zresetować nie działa WiFi i bluetooth. Włącznik od WiFi jest innego koloru niż inne, bluetooth jest normalny i mogę niby włączyć/wyłączyć. W samych ustawieniach suwak od WiFi nie reaguje, natomiast w bluetooth ciągle kręci się kółko.

Co próbowałem robić:

- tryb samolotowy off/on

- reset ustawień sieci

- reset całego iPhone

- reset z power + home

Nic nie pomaga. Czy da się jakoś przetestować czy moduł od WiFi i bluetooth działa?

#2 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 22 July 2015 - 07:28

Daj screena z Control Center, tego wysuwanego od dołu. Zrób jeszcze restore bez kopii, ale prawdopodobnie czeka serwis.

#3 Piotr Rugała

Piotr Rugała
  • 4 posts

Posted 22 July 2015 - 09:04

screen z Control Center:

http://i.imgur.com/QpWVnTA.png

Edited by Piotr Rugała, 22 July 2015 - 09:04.

#4 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 July 2015 - 12:04

W iPhonie 4S wyszarzone wifi oznaczało zepsuty moduł na płycie głównym. Jak przywrócenie ustawien fabrycznych nie pomaga to czeka Cię serwis. Dostaniesz pewnie nowy egzemplarz. :P

 MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB   iPhone 12 Pro   Apple Watch S6

#5 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 22 July 2015 - 12:43

W iPhonie 4S wyszarzone wifi oznaczało zepsuty moduł na płycie głównym. Jak przywrócenie ustawien fabrycznych nie pomaga to czeka Cię serwis. Dostaniesz pewnie nowy egzemplarz. :P

Dokładnie tak. Jeśli przełącznik jest nieaktywny to padł układ na płycie. Telefon masz na gwarancji, więc wymienią Ci na kolejny w serwisie autoryzowanym.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#6 Piotr Rugała

Piotr Rugała
  • 4 posts

Posted 22 July 2015 - 16:26

Dzięki za odpowiedzi. Zadzwoniłem do Apple i po kontakcie następnie do Cortland i już dzisiaj kurier zabrał telefon do serwisu. Nic nie pomagało więc raczej padły układy na płycie ale to będę wiedział na 100% jak w Cortland zdiagnozują przyczynę.

#7 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 22 July 2015 - 17:17

Nie podają oni jaka była awaria, po prostu wymienią telefon.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users