Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Znaleziony iphone i sprawdzenie APP ID

• Zamknięty Temat jest zamknięty
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mateusz Serwinowski

Mateusz Serwinowski
  • 11 postów

Napisano 21 lipca 2015 - 19:03

Cześć 

może to zabrzmi dziwnie ale dziś we Wrocławiu znalazłem iPhone 5 podłączyłem go wyświetlił mi numer telefonu jeden z NY jeden z Londynu przedzwoniłem na oba usłyszałem, że żaden iPhone nie został zgubiony i pewnie to pomyłka, a teraz jak włączyłem go ponownie wyświetla całkiem inną treść wiadomości oraz inny tym razem już jeden numer w formie (914) 826-8568 dodałem przed ten numer +1 zadzwoniłem bo w bazie IMEI jak sprawdziłem widnieje na USA znów powtórzona historia :) Może jest sposób na odczytanie adresu e-mail aby móc wysłać tej osobie wiadomość?

#2 Me_69

Me_69
  • 247 postów

Napisano 21 lipca 2015 - 19:12

spróbuj zagadać z Siri - ona Ci może odpowie jak się właściciel nazywa?

iPhone 6+ 128GB Silver / iPhone X 256GB Silver / AirPods

iPad Pro 12.9 (2017) 512GB + LTE / AppleTV 4 64GB

#3 Mateusz Serwinowski

Mateusz Serwinowski
  • 11 postów

Napisano 21 lipca 2015 - 19:16

Powiem Ci szczerze nigdy nie miałem styczności z iPhonem, ale wątpie jeśli jak włączę pokazuje wybory języków i po przejściu przez WiFi pokazuje Aktywuj iPhone cała treść o wymazaniu i wiadomość od właściciela "This iPhone has been lost. Please call m, (914) i dalej numer" Podobnie wygląda w iTunsie widzę tylko teść wiadomości i pole logowania :) 

Użytkownik Mateusz Serwinowski edytował ten post 21 lipca 2015 - 19:17

#4 sadowski

sadowski
  • 90 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 09:30

A próbowałeś w Google poszukać po nr telefonu ?

#5 Mateusz Serwinowski

Mateusz Serwinowski
  • 11 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 12:02

Tak znalazłem że jest na kobietę ale do niej się dodzwoniłem i powiedziała że nie zgubiła żadnego telefonu, dzwoniłem nawet do centrum wsparcia na apple.pl z myślą, że podam namiary na siebie i przekażą taką informację do właściciela to dowiedziałem się że nie ma takiej opcji i przede wszystkim Pan mi powiedział, że telefon został wymazany i odpięty od apple id więc też za dużo nie zdziałam.. 

#6 huzz

huzz
  • 158 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 13:45

W tej bajce były smoki ?
  • satmar lubi to
<p>Iphone 3gs/16gb/Black ---> Iphone 4S/16gb/Black --> Iphone 6/16gb/Space Gray --> IPhone 6/64gb/Gold ---> IPhone 6s/16GB/Sliver

#7 Mateusz Serwinowski

Mateusz Serwinowski
  • 11 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 14:04

W tej bajce były smoki ?

Tylko jeden gremlin @huzz. Swoją drogą widać że mierzysz wszystkich jedną miarą, a nie wszyscy polacy to złodzieje czy alkoholicy czy co tam wolisz... 

A skoro tak bardzo chcesz mogę dać Ci te numery przedzwonisz i się spytasz czy dzwoniłem do tych osób oraz może sam znajdziesz właściciela :)

=edit=

W załączniku masz prina jeśli dalej coś nie pasuje, dzwoń i pomóż a nie bezpodstawnie oceniasz :)

Załączone pliki

• Załączony plik  iphone.png   176,76 KB   0 Ilość pobrań

Użytkownik Mateusz Serwinowski edytował ten post 22 lipca 2015 - 14:21

#8 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 14:35

Jak został odpięty od apple id to znaczy że właściciel już nie chce tego telefonu bo nikt inny za niego tego nie zrobił. Odtwórz w DFU i używaj a jak nie pasuje podaruj komuś bliskiemu. 

#9 Mateusz Serwinowski

Mateusz Serwinowski
  • 11 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 14:43

Blokada iCloud z tego co czytałem o niej nie jest do obejścia :) Poza tym ja jestem bardziej za HTC :) więc puki co pozostaje mi Android, wiem że wypowiedzi będą że to szajs czy coś bo są gusta i gusta ale ja jestem z niego zadowolony i to najważniejsze :) 

#10 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 14:48

Jak konto zostało odłączone od telefonu to nie ma icloud. 

#11 Mateusz Serwinowski

Mateusz Serwinowski
  • 11 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 14:57

Jak konto zostało odłączone od telefonu to nie ma icloud. 

Telefon został wymazany ale jest w trybie lost, taki mi powiedział Pan ze wsparcia co by potwierdzało okienko iTunes. Tylko najdziwniejsze, że oni niby w bazie okienko apple id mają puste :) A podawany numer nie kieruje do właściciela :)

Załączone pliki

#12 sadowski

sadowski
  • 90 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 16:08

A spróbuj odtworzyć oprogramowanie w telefonie

Użytkownik sadowski edytował ten post 22 lipca 2015 - 16:08

#13 Mateusz Serwinowski

Mateusz Serwinowski
  • 11 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 16:16

Masz na myśli to przez tryb awaryjny? Co pisał @dypek2, spróbowałem zaktualizowało przy tym soft do 8.4 jak się nie mylę taki komunikat wyskoczył a okno dalej pokazuje tryb aktywacji lost jak screen wyżej :) 

#14 sadowski

sadowski
  • 90 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 17:06

Odtwarzałeś go jak na ekranie był kabelek i ikonka iTunes czy ekran był czarny a iTunes wykrył telefon ?

#15 Mateusz Serwinowski

Mateusz Serwinowski
  • 11 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 19:19

Jeśli nie mylę trybów to DFU, czarny ekran potem popykał podłączył i odłączył go wyskoczyło czekam na, no i potem na telefonie pojawił się pasek z logo Apple i załadowało potem znów podobnie po restarcie pasek ładowania i włączył się do wyboru języków jak wcześniej :) 

#16 sadowski

sadowski
  • 90 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 20:02

A jak próbujesz aktywować telefonem po Wi-Fi to tez wyskakuje ze został wymazany czy pisze ze jest przypisany do konta Apple ID i żeby się zalogować ?

Użytkownik sadowski edytował ten post 22 lipca 2015 - 20:03

#17 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 20:07

Jak widać jest w trybie lost - wcale nie został odłączony od konta icloud. Tak na prawdę w tym momecnie jeśli nikt nie odbiera tego numeru albo się nie przyznaje do tego telefonu to albo na części sprzedać albo próbować odblokować icloud - zaraz się posypią komentarze żeby oddać na policję itp, ale to nic nie da nikt nie bedzie szukał jakiegoś obcokrajowca żeby mu oddać telefon za 300$

#18 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 20:45

Głupoty gadasz. Z @zakino znaleźliśmy właściciela w Szwajcarii którego telefon trafił na Allegro z zablokowanym icloudem

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#19 Dastia

Dastia
  • 907 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 20:52

Głupoty gadasz. Z @zakino znaleźliśmy właściciela w Szwajcarii którego telefon trafił na Allegro z zablokowanym icloudem

No i to się chwali :)

Sorry za OT.

iPhone 14 PRO Max

#20 Mateusz Serwinowski

Mateusz Serwinowski
  • 11 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 20:54

Też próbowałem po WiFi i to samo, poza tym nie włączysz dalej :) Jak wspomniałem wcześniej moja przygoda z Apple jest znikoma jak nie nawet 0 ale co do tego zabezpieczenia i funkcji jestem pełen podziwu :)

@dypek2 byłem pan dyżurny zaśmiał się i powiedział, że dla byle telefonu żebym nie liczył że zrobią śledztwo zwłaszcza, że to nie polski telefon. 

Załączone pliki

Użytkownik Mateusz Serwinowski edytował ten post 22 lipca 2015 - 20:57

#21 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 22 lipca 2015 - 20:55

Kwestia chęci, a swoją drogą to można by znaleźć właściciela.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#22 Mateusz Serwinowski

Mateusz Serwinowski
  • 11 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 21:01

Owszem kwestia chęci ale z tego co widzę może przydała by się jakaś opcja na tym ekranie blokady aby z telefonu z poziomu tego kroku było można wysłać @ na adres na który założył ktoś konto o wiele by to ułatwiło sprawę :) ale to tylko moje gdybanie :) zwłaszcza, że my na to za dużo wpływu nie mamy 

#23 huzz

huzz
  • 158 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 21:12

Tylko jeden gremlin @huzz. Swoją drogą widać że mierzysz wszystkich jedną miarą, a nie wszyscy polacy to złodzieje czy alkoholicy czy co tam wolisz...

A skoro tak bardzo chcesz mogę dać Ci te numery przedzwonisz i się spytasz czy dzwoniłem do tych osób oraz może sam znajdziesz właściciela :)

=edit=
W załączniku masz prina jeśli dalej coś nie pasuje, dzwoń i pomóż a nie bezpodstawnie oceniasz :)

Masz racje, ale na tym forum często pojawiają sie takie tematy. Tak wiec nie dziw sie mojej reakcji, przyznaje sie do błędu i sorry, ale właściciela bedzie ci znaleść ciezko.

Użytkownik huzz edytował ten post 22 lipca 2015 - 21:13

<p>Iphone 3gs/16gb/Black ---> Iphone 4S/16gb/Black --> Iphone 6/16gb/Space Gray --> IPhone 6/64gb/Gold ---> IPhone 6s/16GB/Sliver

#24 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 22 lipca 2015 - 21:19

Równie dobrze można by wtedy zrobić spam właścicielowi, trzeba przemyśleć każdy aspekt danego rozwiązania.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#25 Mateusz Serwinowski

Mateusz Serwinowski
  • 11 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 21:20

@huzz doskonale Cię rozumiem są ludzie i taborety i owszem mogła być taka sytuacja że podpierdzielił ktoś telefon i jest aktywowana blokada i chce obejść ją w celu własnej korzyści, dlatego doskonale rozumiem każdą reakcję i jak czytałem nawet w tym dziale zdarzają się amnestie apple id itd. 

tylko widzisz ja nie robię ani podchodów ale nie próbuję was okłamać i wyciągnąć nie wiadomo jakie tricki, poza tym zalogowałem się przez fb, piszę z imienia i nazwiska nie podszywam się przez nick, w dodatku przedstawiam Ci dowodu nie retuszuje ich czy ucinam i kombinuje chciałem pomóc ale zgłupiałem widząc blokadę z 2 numerami US i UK po czym jak zadzwoniłem okazało się że nikt nie zgubił, potem znów zmienił się numer zadzwoniłem znów dalej Pani twierdzi że nic nie zgubiła i na końcu ostatni numer gdzie jak zadzwoniłem dowiedziałem się że Pan nigdy nie miał iPhone 5 xD

@Kuba owszem ale np. limit wysłania 2 wiadomości można ustawić a wiele by ułatwiło, no chyba że zmiana polityki Apple bo nie wiem jak to teraz wygląda i jak ja zadzwoniłem powiedziałem o co chodzi abym mógł zostawić dane jakieś do siebie i Oni w moim imieniu wysłali taką wiadomość do tej osoby :) 

Użytkownik Mateusz Serwinowski edytował ten post 22 lipca 2015 - 21:22

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych