Aktualnie mam Nokia lumia 735 i odłożyłem sobie trochę pieniędzy na jakiś telefon z IOS. Korzystałem już z androida na nie jednym telefonie i jest dla mnie za słabo zoptymalizowany w dodatku przy nakładce samsunga miałem ochotę rozwalić 3GS o ścianę. Telefon z windows phone był moim pierwszym telefonem dotykowym jednam szybko się go pozbyłem ponieważ nie przekonał mnie w tedy do siebie, aktualnie do niego powróciłem bo myślałem że może się trochę polepszył w końcu wtedy wchodził dopiero na rynek i rzeczywiście jest lepiej pod paroma względami, jednak nie wszyscy interesują się pisaniem na niego aplikacji, większość aplikacji pisana jest pod android'a i IOS. Z telefonu korzystam przede wszystkim do dzwonienia, sms, muzyki, biegania. przeglądania internetu i jakichś mniej wymagających gier, czasem też robię zdjęcia. I zastanawiam się czy kupić 5/5c czy dołożyć do 5s jednak nie wiem czy to ma sens ponieważ nie korzystam z telefonu do bardziej wymagających zadań. Pisałem już na tym forum o zakupie 4/4s jednak miałem trochę więcej pieniędzy więc wybrałem lumia 735.
Co o tym sądzicie?