Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kupić Iphone 5/5c czy dołożyć do 5s?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 AngerDan

AngerDan
  • 31 postów

Napisano 21 lipca 2015 - 05:21

Aktualnie mam Nokia lumia 735 i odłożyłem sobie trochę pieniędzy na jakiś telefon z IOS. Korzystałem już z androida na nie jednym telefonie i jest dla mnie za słabo zoptymalizowany w dodatku przy nakładce samsunga miałem ochotę rozwalić 3GS o ścianę. Telefon z windows phone był moim pierwszym telefonem dotykowym jednam szybko się go pozbyłem ponieważ nie przekonał mnie w tedy do siebie, aktualnie do niego powróciłem bo myślałem że może się trochę polepszył w końcu wtedy wchodził dopiero na rynek i rzeczywiście jest lepiej pod paroma względami, jednak nie wszyscy interesują się pisaniem na niego aplikacji, większość aplikacji pisana jest pod android'a i IOS. Z telefonu korzystam przede wszystkim do dzwonienia, sms, muzyki, biegania. przeglądania internetu i jakichś mniej wymagających gier, czasem też robię zdjęcia. I zastanawiam się czy kupić 5/5c czy dołożyć do 5s jednak nie wiem czy to ma sens ponieważ nie korzystam z telefonu do bardziej wymagających zadań. Pisałem już na tym forum o zakupie 4/4s jednak miałem trochę więcej pieniędzy więc wybrałem lumia 735.

Co o tym sądzicie?

#2 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 21 lipca 2015 - 06:50

Wybrałbym 5s, moim zdaniem warto w porównaniu do 5/5c.

#3 Danioo

Danioo
  • 1 057 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 lipca 2015 - 08:24

Jak możesz to zdecydowanie warto dołożyć. Dostajesz przede wszystkim dużo szybszy procesor obsługujący architekturę 64 bit, który jest dużo bardziej przyszłościowy, lepszy aparat, genialne TouchID, poprawioną obudowę (nie schodzi lakier/farba z ciemnego koloru), lepszą grafikę, szybszy RAM. Mimo iż z zewnątrz różni się od 5 nie dużo, to 5s dużo bliżej jest do 6 niż do 5. Wydajnościowo 5s w codziennym użytkowaniu działa praktycznie tak samo jak 6.

iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)

Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB 

#4 AngerDan

AngerDan
  • 31 postów

Napisano 21 lipca 2015 - 10:04

Ok dzięki w takim razie dozbieram do 5s :) 

Jeszcze mam jedno pytanie czy ktoś by był wstanie sprawdzić czy na iphone działa prawidłowo strona shinden.pl i czy można normalnie odtwarzać anime z takich player'ów jak np. VK Gdrive itp

#5 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 21 lipca 2015 - 10:07

Shinden działa.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#6 AngerDan

AngerDan
  • 31 postów

Napisano 21 lipca 2015 - 10:10

Dzięki  :D

#7 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 18:42

Mam iPhone 5 i w porównaniu do 5S w codziennym użytkowaniu, nawet w grach nie ma różnicy poz Touch ID.

#8 kogi

kogi
  • 131 postów

Napisano 22 lipca 2015 - 21:42

A ja mam 5S i w porównaniu do 5 różnica jest ogromna bo Touch ID jest mega wygodne. Osobiście wybrałbym 6, bo większy ekran to jeszcze większa wygoda, ale teraz to już lepiej poczekać do 6S 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych