Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Łączenie kilku dokumentów PAGES w jeden

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 piotrekMSTR

piotrekMSTR
  • 65 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2015 - 21:55

Witam serdecznie

Jestem nowym posiadaczem MacBooka. Potrzebuje pomocy z programem PAGES ponieważ jestem w trakcie kończenia pracy magisterskiej i lekko utknąłem w pewnym problemie. Mianowicie wszystkie rozdziały tworzone były jako osobne pliki. Teraz, chcąc je wszystkie ze sobą połączyć nie wiem jak to zrobić. Po skopiowaniu tekstu z całego rozdziału i wklejeniu go do poprzedniego wszystko się rozjeżdża, czcionki się zmieniają, nie mówiąc już o wykresach i tabelach.

Bardzo potrzebuję możliwie najszybszej odpowiedzi.

Pozdrawiam!

Edited by piotrekMSTR, 20 July 2015 - 21:55.

#2 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 20 July 2015 - 22:08

Open your files & show thumbnails. Sections have a yellow border around all of the pages in that section. Now click on the page in the thumbnail pane & copy. If the file is more than one page & you only want one, you'll need to insert a section break to separate the pages. Then go to your other file, click in the thumbnail pane& paste. The whole copied page will be pasted in. Repeat with another section. Styles will copy over with the sections but headers & footers will not.

:)

#3 piotrekMSTR

piotrekMSTR
  • 65 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 July 2015 - 22:13

Objaśnienie niby proste ale dalej nie potrafię tego zrobić.

#4 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 22 July 2015 - 08:53

:)

No ta przytoczona przez Ciebie metoda chyba w najnowszym Pages nie działa, mi bynajmniej nie bo z ciekawości sprawdziłem.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users