OK, problem archiwizacji rozwiązany. Trochę mie to nerw kosztowało ale finalnie się udało. Napiszę na przykładzie iP6 i iP6+ podpiete do jednego Apple ID z wykupioną chmurą 50GB.
Oba telefony używam ja dlatego wspólne Apple ID:
1. zalogowałem się do iCloud przez www i w Ustawieniach konta usunąłem oba urządzenia. Bez obaw, Biblioteka zdjęć na 100% nie zostanie usunięta, tylko same backupy ustawień telefonów.
2. W każdym z telefonów w Ustawienie=>Ogólne=>Dysk i użycie iCloud=>zarządzaj dyskiem iCloud usunąłem kopie zapasowe obu telefonów
3. Po kolei podłączyłem każdy telefon do iTunes na lapku z Windows 10 i z poziomu iTunes zaznaczyłem archiwizuj przez iCloud i pusciłem "Archiwizuj"
4. telefon musi być podłączony do zasilania i do wifi i po około godzinie telefon został zarchiwizowany w iCloud.
Zrobione.
Miałem jeszcze problem z Win10 64bit, ponieważ w managerze urządzeń dla Apple Device microsoft standardowo instaluje jakieś stare sterowniki, dlatego konieczne było najechanie na Apple Device i prwawym przyciskiem myszy wybrać "Aktualizuj sterewnik" ale nie automatrycznie tylko trzeba ręcznie wskazać lokalizację do aktualnych sterowników Apple czyli na dysku C:\Program Files\Common Files do Apple Drivers czy jakoś tak (nie pamiętam dokładnie bo komp w domu). Bez upadtu sterowników ani windows 10 ani iTunes nie będzie widział iPhona podpiętego do kompa.
Edited by mystic.pl, 09 October 2015 - 10:57.