Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

mój iphone 6 wyświetla połączenia iphone 6 żony

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 fellgod

fellgod
  • 3 postów

Napisano 11 lipca 2015 - 20:28

Witam

Mam taki problem że mój telefon wyświetla połączenia które wykonywała moja żona na swoim telefonie, pokazuje też jej połączenia nie odebrane a jak dzwoni do mnie to po jakimś czasie ma na liście połączenie do siebie. Nie mogę sobie z tym poradzić a pewnie wystarczy tylko coś wyłączyć.

Mamy jedno wspólne konto z którego korzystamy i dodam że powyłączałem we wszystkich naszych urządzeniach (macair, 2 ipady, 2 iphony 6)przekazywanie połączeń, ale dale jest to samo.

co z tym zrobić???

#2 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 11 lipca 2015 - 21:24

Musicie założyć sobie osobne apple id. Nie ma innej opcji było na forum, chcemy znaleźć informacje o blędzie 3194 na iphone wpisujemy "błąd 3194 iphone site:myapple.pl" wyskakują wyniki z forum.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#3 Danioo

Danioo
  • 1 057 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 lipca 2015 - 23:33

Jak na obu urządzeniach masz jedno konto to normalne zachowanie ekosystemu Apple, którego głównym założeniem jest, że na każdym podpiętym urządzeniu masz notatki, historię połączeń, SMS itp. Załóż drugie konto i przeloguj na nie iPhone'a. 

iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)

Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB 

#4 fellgod

fellgod
  • 3 postów

Napisano 12 lipca 2015 - 07:49

Żadne notatki, wiadomości kontakty itp mi się nie pokazują a wyświetlanie numerów dotyczy tylko mojego Iphona. Ta sytuacja miała miejsce wcześniej kiedy żona miała 4s a ja 5. Na początku kiedy się zorientowałem ze wyświetlają sie numery na które nie dzwoniłem myślałem że coś się w sofcie nabrechało. Dopiero kiedy zmieniliśmy na 6 zorientowałem się że to są połączenia odebrane i nie odebrane mojej żony. 

#5 Danioo

Danioo
  • 1 057 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 lipca 2015 - 16:04

Może dlatego, że synchronizacje kalendarza i notatek można wyłączyć, a połączeń nie. Tak czy inaczej jedynym rozwiązaniem są różne Apple ID.

iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)

Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB 

#6 fellgod

fellgod
  • 3 postów

Napisano 12 lipca 2015 - 19:34

nie bardzo chce mi się wierzyć że osobne konta to jedyne rozwiązanie musi być gdzieś jakaś możliwość wyłączenia tej opcji.

Synchronizacja notatek, kalendarza jest wyłączona lecz w icloud nie ma czegoś takiego jak synchronizacja połączeń.

A z drugiej stron patrząc na wasze odpowiedzi dot. wspólnego konta to dlaczego moje połączenia nie pokazują się na tel. żony skoro jesteśmy zalogowani do jednego Apple ID

#7 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 12 lipca 2015 - 21:52

nie bardzo chce mi się wierzyć że osobne konta to jedyne rozwiązanie musi być gdzieś jakaś możliwość wyłączenia tej opcji.

Synchronizacja notatek, kalendarza jest wyłączona lecz w icloud nie ma czegoś takiego jak synchronizacja połączeń.

A z drugiej stron patrząc na wasze odpowiedzi dot. wspólnego konta to dlaczego moje połączenia nie pokazują się na tel. żony skoro jesteśmy zalogowani do jednego Apple ID

Były już  tematy na ten temat. To że u ciebie się pokazują, naprawdopodobniej wcześniej apple id był zalogowany na żony, później na twoim, więc twój traktuje jako drugi chyba. Nie ma innej możliwości, jeśli nie wierzysz trudno.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 12 lipca 2015 - 21:57

Amen. Pewnie konto na FB i e-maila też mają wspólne i się gdzieś na innych forach dziwią...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych