Zastanawia mnie dlaczego otrzymuję powiadomienia tylko o niektórych nowych tweetach (centrum powiadomień), a o innych nie? Od czego to zależy?

Tweetbot i powiadomienia

Najlepsza odpowiedź Spekulant , 11 lipca 2015 - 16:26
2. Mam Tweetbota również na iphonie, działa ok, niby się wszystko synchronizuje z tym na macu, ale jedna głupia rzecz mnie wkurza i nie wiem gdzie to ustawić: na iphonie brak plakietek na ikonie informujących o nowych tweetach. W centrum powiadomień wydaje mi się że wszystko jest prawidłowo ustawione...
Przejdź do postu
Napisano 09 lipca 2015 - 14:06
Napisano 09 lipca 2015 - 19:24
A jak masz w ustawieniach?
NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.
Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4
Napisano 09 lipca 2015 - 19:39
A jak masz w ustawieniach?
W ustawieniach jest ok, ale odkryłem przyczynę. Przy każdym fallowersie należy zaznaczyć 'enable notifications'. Niby proste, ale nie jest to takie oczywiste, przynajmniej dla mnie
Proponuję zostawić ten temat, może będą inne pytania dotyczące tego programu?
Napisano 09 lipca 2015 - 22:14
Raczej to nie ma znaczenia. Ja mam zawsze info a nie klikałem tego.
Napisano 09 lipca 2015 - 22:28
Raczej to nie ma znaczenia. Ja mam zawsze info a nie klikałem tego.
U mnie ma na 100%. Dostaję tylko powiadomienia od osób które właśnie tak oznaczę. Od innych nie.
Napisano 09 lipca 2015 - 22:31
Pokaż screen z ustawień.
Napisano 09 lipca 2015 - 22:52
Użytkownik Spekulant edytował ten post 09 lipca 2015 - 22:52
Napisano 09 lipca 2015 - 22:58
Chodziło mi o ustawienia (preferencje) i potem w Account i Nofifications
- Spekulant lubi to
Napisano 10 lipca 2015 - 00:13
Chodziło mi o ustawienia (preferencje) i potem w Account i Nofifications
Faktycznie, tam było nie zaznaczone... ale w sumie to moje rozwiązanie jest lepsze: otrzymując powiadomienia o każdym nowym tweecie można by zwariować, a tak mogę wybrać tylko tych fallowersów których tweety mnie najbardziej interesują...
Użytkownik Spekulant edytował ten post 10 lipca 2015 - 00:26
Napisano 10 lipca 2015 - 00:43
No tak myślałem
Faktycznie, tam było nie zaznaczone... ale w sumie to moje rozwiązanie jest lepsze: otrzymując powiadomienia o każdym nowym tweecie można by zwariować, a tak mogę wybrać tylko tych fallowersów których tweety mnie najbardziej interesują...
No to wystarczy odznaczyć "all tweets"
- Spekulant lubi to
Napisano 10 lipca 2015 - 00:48
No tak myślałem
No to wystarczy odznaczyć "all tweets"
No nie do końca, bo wtedy nie będziesz otrzymywać żadnych powiadomień o nowych tweetach. Natomiast jeśli chce się otrzymywać powiadomienia o nowych tweetach od wybranych fallowersów to rozwiązania są 2:
1. To które przedstawiłem, czyli zaznaczenie opcji przy danym fallowersie o powiadomieniach
2. Oznaczenie fallowersa jako ulubionego i wówczas w settings/account/notification ---> zaznaczamy powiadomienia od ulubionych.
Dobrze piszę?
Napisano 11 lipca 2015 - 13:37
Kolejna kwestia: odpowiedzi na tweety: nie widać ich. Jakie są opcje żeby się pojawiały jako nowe tweety? Da się tak ustawić?
Napisano 11 lipca 2015 - 16:26 Najlepsza odpowiedź
2. Mam Tweetbota również na iphonie, działa ok, niby się wszystko synchronizuje z tym na macu, ale jedna głupia rzecz mnie wkurza i nie wiem gdzie to ustawić: na iphonie brak plakietek na ikonie informujących o nowych tweetach. W centrum powiadomień wydaje mi się że wszystko jest prawidłowo ustawione...
Napisano 12 lipca 2015 - 16:27
Otrzymałem info z supportu: niestety ta funkcja: plakietki na ikonce informujące o ilości nowych tweetów działa tylko na wersji macowej, na iOS nie ma takiej opcji.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych