Zastanawia mnie dlaczego otrzymuję powiadomienia tylko o niektórych nowych tweetach (centrum powiadomień), a o innych nie? Od czego to zależy?
Tweetbot i powiadomienia
Best Answer Spekulant , 11 July 2015 - 16:26
2. Mam Tweetbota również na iphonie, działa ok, niby się wszystko synchronizuje z tym na macu, ale jedna głupia rzecz mnie wkurza i nie wiem gdzie to ustawić: na iphonie brak plakietek na ikonie informujących o nowych tweetach. W centrum powiadomień wydaje mi się że wszystko jest prawidłowo ustawione...
Go to the full post
Posted 09 July 2015 - 14:06
Posted 09 July 2015 - 19:24
A jak masz w ustawieniach? ![]()
NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.
Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4
Posted 09 July 2015 - 19:39
A jak masz w ustawieniach?
W ustawieniach jest ok, ale odkryłem przyczynę. Przy każdym fallowersie należy zaznaczyć 'enable notifications'. Niby proste, ale nie jest to takie oczywiste, przynajmniej dla mnie ![]()
Proponuję zostawić ten temat, może będą inne pytania dotyczące tego programu?
Posted 09 July 2015 - 22:14
Raczej to nie ma znaczenia. Ja mam zawsze info a nie klikałem tego.
Posted 09 July 2015 - 22:28
Raczej to nie ma znaczenia. Ja mam zawsze info a nie klikałem tego.
U mnie ma na 100%. Dostaję tylko powiadomienia od osób które właśnie tak oznaczę. Od innych nie.
Posted 09 July 2015 - 22:31
Pokaż screen z ustawień.
Posted 09 July 2015 - 22:52

Edited by Spekulant, 09 July 2015 - 22:52.
Posted 09 July 2015 - 22:58
Chodziło mi o ustawienia (preferencje) i potem w Account i Nofifications
- Spekulant likes this
Posted 10 July 2015 - 00:13
Chodziło mi o ustawienia (preferencje) i potem w Account i Nofifications
Faktycznie, tam było nie zaznaczone... ale w sumie to moje rozwiązanie jest lepsze: otrzymując powiadomienia o każdym nowym tweecie można by zwariować, a tak mogę wybrać tylko tych fallowersów których tweety mnie najbardziej interesują...
Edited by Spekulant, 10 July 2015 - 00:26.
Posted 10 July 2015 - 00:43
No tak myślałem
Faktycznie, tam było nie zaznaczone... ale w sumie to moje rozwiązanie jest lepsze: otrzymując powiadomienia o każdym nowym tweecie można by zwariować, a tak mogę wybrać tylko tych fallowersów których tweety mnie najbardziej interesują...
No to wystarczy odznaczyć "all tweets"
- Spekulant likes this
Posted 10 July 2015 - 00:48
No tak myślałem
No to wystarczy odznaczyć "all tweets"
No nie do końca, bo wtedy nie będziesz otrzymywać żadnych powiadomień o nowych tweetach. Natomiast jeśli chce się otrzymywać powiadomienia o nowych tweetach od wybranych fallowersów to rozwiązania są 2:
1. To które przedstawiłem, czyli zaznaczenie opcji przy danym fallowersie o powiadomieniach
2. Oznaczenie fallowersa jako ulubionego i wówczas w settings/account/notification ---> zaznaczamy powiadomienia od ulubionych.
Dobrze piszę?
Posted 11 July 2015 - 13:37
Kolejna kwestia: odpowiedzi na tweety: nie widać ich. Jakie są opcje żeby się pojawiały jako nowe tweety? Da się tak ustawić?
Posted 11 July 2015 - 16:26 Best Answer
2. Mam Tweetbota również na iphonie, działa ok, niby się wszystko synchronizuje z tym na macu, ale jedna głupia rzecz mnie wkurza i nie wiem gdzie to ustawić: na iphonie brak plakietek na ikonie informujących o nowych tweetach. W centrum powiadomień wydaje mi się że wszystko jest prawidłowo ustawione...
Posted 12 July 2015 - 16:27
Otrzymałem info z supportu: niestety ta funkcja: plakietki na ikonce informujące o ilości nowych tweetów działa tylko na wersji macowej, na iOS nie ma takiej opcji.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users