Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zestaw słuchawkowy bluetooth - jaki?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 MaciekM

MaciekM
  • 352 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 grudnia 2007 - 13:33

Hej! Chciałbym kupić jakiś zestaw słuchawkowy na Bluetooth. Zestaw ma być mono i współpracować z Makiem. Było kilka tematów w tej kwestii, ale raptem może dwa czy trzy modele zostały w nich wymienione. Akualnie na rynku jest ich multum. Nie mam ulubionej firmy - Jabra, Nokia, Sony Ericcsson - obojętne. Docelowo zestaw będzie wykorzystywany także z telefonem - poza domem. Dlatego też nie chcę kupować czegoś typowo komputerowego. No chyba, że takie zestawy komórkowe sa raczej niewygodne i do gadania przez Skype'a lepiej kupić coś typowo komputerowego, a z czasem coś oddzielnego do komórki. Jakie mam wymagania? * cena nie przekraczająca 200zł (chcę wydać jak najmniej ale tyle jestem gotów zapłacić, jeśli różnica jakości w porównaniu z zestawami za circa 100zł będzie warta różnicy w cenie) * najchętniej nie typ "Behind the ear" - oboje z dziewczynami jesteśmy okularnikami i podobno jest to niewygodne * dobrze gdyby zestaw był w stanie sobie poradzić z hałasami zewnętrznymi - rozmawiając przez Skype dość prawdopodobne, że będzie leciała muzyka w pokoju, a użytkowany z komórką będzie musiał sobie poradzić z bliskością ruchu ulicznego * dobra jakość dźwięku - zarówno ze słuchawki jak i przez mikrofon * Jabra 5020 ma fajny motyw - multiport - można na raz mieć sparowane z dwoma urządzeniami. To byłoby fajne, bo mógłbym mieć na raz podłączone z dwoma laptopami, gdy słuchawka będzie leżeć w domu. Niesety ten model zestawu słuchawkowego jest typu "behind the ear", co kolidowałoby pewnie z moimi i mojej dziewczyny okularami * raczej szukam czegoś z pałąkiem niż bez - mam wrażenie, że te trzymające się tylko na słuchawce mogą wypadać, a ja chciałbym mieć pewne trzymanie Właściwie tyle z tego, co mi na razie przychodzi. Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Przyznam, że głównie poszukuję informacji który z działających z makiem zestawów ma jaki komfort noszenia i jaką jakość dźwięku, bo resztę mogę z ulotek doczytać - funkcje etc. Dodatkowo jeśli jest coś na co warto zwracać uwagę, a ja nie wymieniłem, bo po prostu nie korzystałem nigdy z takich urządzeń - dajcie znać. Pozdrawiam Maciek :)

#2 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 14:11

Moim zdaniem jedna cholera tak naprawdę. Jak nie "behind the ear" to może bluetrek mini? Malutka, lekka, długo trzyma bateria. Ja tego używam co prawda głównie do telefonu, ale sprawdza się również ze skypem.

#3 MaciekM

MaciekM
  • 352 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 grudnia 2007 - 14:26

Tak naprawdę to zastanawiam się przede wszystkim co mają te droższe słuchawki, żebym ja osobiście miał za nie tyle płacić. Nie jestem sknerą, lubię gdy coś, co kupię spełnia moje wymagania. Kwestia jednak taka, że skoro te najtańsze (~100zł) modele wspomnianych przeze mnie producentów są na rynku, to znaczy, że spełniają swoją funkcję - pozwalają rozmawiać. Pytanie czy robią to na przyzwoitym poziomie, bo raczej przetestować mi nie będzie dane... A ten bluetrek jest ciekawy, natomiast niekomfortowy chyba przy wykorzystaniu zimą - mam go na kurtkę wykładać? :)

#4 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 16:19

A ten bluetrek jest ciekawy, natomiast niekomfortowy chyba przy wykorzystaniu zimą - mam go na kurtkę wykładać? :)

Nie bardzo rozumiem :)
Co do ceny, na allegro kosztuje właśnie chyba ok. 100 zł.

#5 MaciekM

MaciekM
  • 352 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 grudnia 2007 - 16:26

Nie bardzo rozumiem :)
Co do ceny, na allegro kosztuje właśnie chyba ok. 100 zł.

OK, już nieważne. Nie zauważyłem czegoś. :)

Mówisz, że daje radę?

#6 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 23:44

Nie narzekam. Na początku myślałem, że się nie będzie w uchu trzymał, ale nie ma problemu.

#7 grzegor

grzegor
  • 1 125 postów
  • SkądKRK

Napisano 10 grudnia 2007 - 01:10

Nie polecam napewno Nokia HS-26W. Z telefonem działa ok, ale na maku coś same problemy. Możliwe też ze to wina Leo, bo już po samym sparowaniu szumy i trzaski. Nie gryzłem tematu bardziej — rozmawiam przez net raz na sto lat.

#8 yahoopl

yahoopl
  • 46 postów
  • SkądBrzoza, Bydgoszcz, Poland, Poland

Napisano 31 października 2008 - 12:40

Jabra BT-135 bardzo ładnie działa zarówno z telefonami jak i macbook'iem, jedyny minus to waga urządzenia, po kilku godzinach ucho boli.

#9 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 15:31

Iqua Essence, żona dostała ją za złotówkę do telefonu. Bardzo fajna słuchawka. Trzyma się dobrze w uchu bez dodatkowego uchwytu. Jest sporo mniejsza i lżejsza od wyżej wspomnianej Jabry BT-135 (którą też posiadam). Bez problemu działa z Leopardem na moim Mini - używam ją właśnie do Skype

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych