Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Modem Huawei E5830 - sterowniki

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 epyl

epyl
  • 35 posts

Posted 03 July 2015 - 22:06

Cześć

Mam modem Huawei E5830 i nie chce mi łączyć z makiem (i iPhone). Mak normalnie widzi siec przez wifi, wpisuje hasło, łącze z nią ale żadna strona nie chce działać. Na modemie dioda SIGNAL jest zielona, wifi włączone, dioda MODE cały czas miga na niebiesko, co chwila miga szybko na zielono i nie chce połączyć. 

Czy są jakieś sterowniki dla maca? W specyfikacji jest napisane, że jest kompatybilny.

Karta z PLAY. 

Pozdrawiam

#2 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 posts
  • SkądWars i Sawa

Posted 03 July 2015 - 23:14

To nie kwestia kompatybilności ani sterowników. Żadna strona nie chce działać - bo modem nie nawiązuje połączenia.

Karta z play, modem też z play ? 

Może modem ma simlocka, albo karta ustawiona pin ?

Dioda "mode":

szybko miga na zielono = szuka sygnału i nawiązuje połączenie z danym operatorem

miga na zielono = loguje się w sieci 2G

świeci na zielono = połączenie w 2G

miga na niebiesko = loguje się w sieci 3G

świeci na niebiesko = połączenie w 3G

P.s. a może zasięgu play nie ma w tym miejscu.

Karta sim - "telefon" w play loguje się w sieci play, plus, lub t-mobile (oprócz orange ostatnio) w zależności od dostępnej sieci i można dzwonić, lub korzystać z internetu. (roaming krajowy)

Karta sim - "internet" w play loguje się tylko w zasięgu play i nie ma możliwości korzystania z roamingu krajowego (czyli internet działa tylko w zasięgu samej sieci play)

Edited by burczybass, 03 July 2015 - 23:19.

#3 epyl

epyl
  • 35 posts

Posted 04 July 2015 - 09:13

Na telefonie mam sieć PLAY. Zasięg jest - na modemie dioda sygnału swieci sie na zielono.

Modem kupiony na Allegro - jako BEZ SIMLOCKA. Gdzie moge to sprawdzić?
Karta play zakupiona wczoraj w salonie, pierwszy raz startuje, nigdzie nie wpisywałam jej pin.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users