Witam, od 6 miesięcy jestem posiadaczem macbooka pro, kiedyś dawno temu ustawiłem sobie na iphone że gdy pisze zw to samo poprawia mi na "Zaraz wracam!" a gdy pisze jj to poprawia mi na "Już jestem!". Gdy podłączyłem macbooka do konta icloud, ten skrót przeszedł a niestety nie mam już dostępu do iphone. Jak mogę to usunąć? W ustawieniach--->klawiatura--->tekst, nic nie ma w rubrykach. Oto jak to wygląda. Liczę na pomoc kogoś bardziej doświadczonego.

Skróty tekstowe, jak usunąć?
Napisano 03 lipca 2015 - 21:45
Napisano 04 lipca 2015 - 01:07
Reset SMC i PRAM nie pomógł w Twoim przypadku?
- DxD lubi to
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 04 lipca 2015 - 13:04
Reset SMC i PRAM nie pomógł w Twoim przypadku?
Niestety właśnie wykonałem i nic z tego, nadal są.
Napisano 04 lipca 2015 - 13:35
Niestety właśnie wykonałem i nic z tego, nadal są.
Spróbuj następującego: w Preferencjach sys. klawiatury w zakładce Źródła wprowadzania dodaj jakąkolwiek inną klawiaturę, np. angielski, a polski pro usuń, następnie zrestartuj komputer, po czym ponownie dodaj polski pro, a ten drugi usuń, jeżeli go nie potrzebujesz. (PS. w ustawieniach zastępowania tekstu nie masz zupełnie nic czy tylko te „urzędowe”, typu zb=Zaraz będę. 1/2=½ itp.?)
Jeśli nadal bez zmian, spróbuj założyć nowe konto użytkownika lub też zaloguj się jako użytkownik Gość i sprawdź, czy tam problem też występuje.
- DxD lubi to
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Napisano 05 lipca 2015 - 17:47
Spróbuj następującego: w Preferencjach sys. klawiatury w zakładce Źródła wprowadzania dodaj jakąkolwiek inną klawiaturę, np. angielski, a polski pro usuń, następnie zrestartuj komputer, po czym ponownie dodaj polski pro, a ten drugi usuń, jeżeli go nie potrzebujesz. (PS. w ustawieniach zastępowania tekstu nie masz zupełnie nic czy tylko te „urzędowe”, typu zb=Zaraz będę. 1/2=½ itp.?)
Jeśli nadal bez zmian, spróbuj założyć nowe konto użytkownika lub też zaloguj się jako użytkownik Gość i sprawdź, czy tam problem też występuje.
Właśnie w ustawieniach zastępowanie tekstu na iphone to robiłem. Spróbuje to zrobić, dziękuje powiem czy udało się.
Nic nie pomogło
Napisano 05 lipca 2015 - 18:37
Najprościej jest w programie w którym piszesz wyłączyć zastępowanie tekstu : Edycja-Zastąpienia-Zastępowanie tekstu. Trochę na okrętkę ale działa.
MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2
Napisano 05 lipca 2015 - 18:47
Bez „okrętki". Terminal i :
ls ~Library/Mobile\ Documents
Pokaż wynik.
Użytkownik cronopioverde edytował ten post 05 lipca 2015 - 18:47
Napisano 07 lipca 2015 - 18:25
Bez „okrętki". Terminal i :
ls ~Library/Mobile\ DocumentsPokaż wynik.
Documents:
Cpp
Electronic Arts
Mumble-2015-05-19-19-06-43-samp1.net4game.com-Mixdown.wav
My Documents
My Music
My Pictures
My Videos
Rockstar Games
Napisano 07 lipca 2015 - 21:10
ok. tylko co to ma wspólnego z hardware? Przenoszę.
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com
Napisano 08 lipca 2015 - 00:52
Documents:
Cpp
Electronic Arts
Mumble-2015-05-19-19-06-43-samp1.net4game.com-Mixdown.wav
My Documents
My Music
My Pictures
My Videos
Rockstar Games
Mea culpa. Maleńka literówka w poleceniu i wynik wyszedł nieoczekiwany. Przepraszam.
Poprawka:
~/Library/Mobile\ Documents | pbcopy
(Nie zobaczysz wyniku w oknie Terminala. Zostaną automatycznie skopiowane. Wystarczy, że wkleisz je tutaj jako odpowiedź za pomocą prawokliku i komendy Wklej lub skrótu command-V).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych