Cześć, mam od miesiąca iPhone 5S o kolorze gwiezdna szarość i cały czas mam tył iPhone'a na tym szarym uwalone kurzem i nie wiem czym w sumie jeszcze ale nie fajne jest uczucie tego dotykać itd. Także czym i jak czyścić to miejsce? Bo jak otrę o koszulkę albo rękę będę próbował to to i tak tam zostaje. Chusteczką też niewielkie efekty daje.
iPhone 5s gwiezdna szarość jak i czym czyścić
Najlepsza odpowiedź Driff , 03 lipca 2015 - 05:06
Napisano 30 czerwca 2015 - 13:17
Napisano 30 czerwca 2015 - 13:59
Najlepiej szmatką z mikrofibry, a jak ci to przeszkadza, to proponuję kupić jakiś case.
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Napisano 30 czerwca 2015 - 14:04
Ja używam nasączonych ściereczek do ekranów (takich jednorazowych). Idealnie zmyją każdy brud
edit: Polecam dokładnie wyczyścić kieszenie, w których nosisz telefon, bo ajfony bardzo szybko zbierają każdy kurz
Użytkownik Neithan138 edytował ten post 30 czerwca 2015 - 14:05
Napisano 30 czerwca 2015 - 14:09
sciereczki do okularów...
Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64 --> Black 12/128
Napisano 30 czerwca 2015 - 20:51
Kup applowski pokrowiec i po problemie a jak nie to Perfekcyjna Pani Domu zapewne znajdzie jakies inne rozwiazanie
Napisano 01 lipca 2015 - 11:15
Poszukam czy mam ścierkę z mikrofibry.
Ja używam nasączonych ściereczek do ekranów (takich jednorazowych). Idealnie zmyją każdy brud
edit: Polecam dokładnie wyczyścić kieszenie, w których nosisz telefon, bo ajfony bardzo szybko zbierają każdy kurz
A to są jakieś specjalne ścierki? I jakby trochę nasączyć wodą chusteczkę zwykła i nią by może wyczyścić to by się udało i by się czasami coś nie popsuło od tej wody?
Ścierki do okularów nie posiadam, ponieważ ani ja ani nikt z domowników nie nosi okularów.
Pokrowca kupować nie będę z jednego powodu - iPhony ma bardzo fajny desing z tyłu i ta gwiezdna szarość bardzo mi się podoba także nie będę jej zasłaniać tylko po to, aby nie była brudna, wolę czyścić co jakiś czas niż ją zasłaniać.
- Stadivarius lubi to
Napisano 01 lipca 2015 - 11:21
Poszukam czy mam ścierkę z mikrofibry.
A to są jakieś specjalne ścierki? I jakby trochę nasączyć wodą chusteczkę zwykła i nią by może wyczyścić to by się udało i by się czasami coś nie popsuło od tej wody?
Ścierki do okularów nie posiadam, ponieważ ani ja ani nikt z domowników nie nosi okularów.
Pokrowca kupować nie będę z jednego powodu - iPhony ma bardzo fajny desing z tyłu i ta gwiezdna szarość bardzo mi się podoba także nie będę jej zasłaniać tylko po to, aby nie była brudna, wolę czyścić co jakiś czas niż ją zasłaniać.
Są fajne bezbarwne etui i w ogóle nie zasłaniają wyglądu, np. Puro, albo Moshi, ale to już większy wydatek.
iPhone 14 PRO Max
Napisano 01 lipca 2015 - 12:49
Goły iphone z widocznym logiem to + 5 do lansu i + 10 do fajnosci:-p A teraz na poważnie, kup sobie folie matowa 3mk (przód + tył) i masz problem z głowy. Pozdrawiam :-)
Napisano 01 lipca 2015 - 16:36
albo nie noś gruzu w kieszeniach + pierz spodnie okresowo, a nie jakieś gówniane etui
Napisano 01 lipca 2015 - 18:30
Są fajne bezbarwne etui i w ogóle nie zasłaniają wyglądu, np. Puro, albo Moshi, ale to już większy wydatek.
Patrzyłem ale to dalej nie to samo wolę iPhone bez etui.
Goły iphone z widocznym logiem to + 5 do lansu i + 10 do fajnosci:-p A teraz na poważnie, kup sobie folie matowa 3mk (przód + tył) i masz problem z głowy. Pozdrawiam :-)
Z pierwszy zdaniem się zgadzam w zupełności xD. A co do folii to muszę znowu powybrzydzać xD. Folie miałem jak kupiłem iPhone i co mogę powiedzieć: iPhone'a z nią się z nią inaczej dotyka, gorzej. Po ekranie z folią nie mogę jeździć palcem bo jak będę nim jeździł po ekranie to folia się zdejmie. A jak nie mam folii mam 2x większą swobodę w użytkowaniu. I też wygląda bardziej pod folią wszystko zacieniowaniej. I to też na minus idzie.
albo nie noś gruzu w kieszeniach + pierz spodnie okresowo, a nie jakieś gówniane etui
Nie noszę gruzu w kieszeniach. Ostatnio mało na dworze bywam także tym bardziej. Raczej ten syf na tyle się zbiera z biurka jak go kładę.
A no i jeszcze raz zapytam bo nikt nie odpowiedział: Jakby trochę nasączyć wodą chusteczkę zwykła i nią by może wyczyścić to by się udało i by się czasami coś nie popsuło od tej wody?
Użytkownik LoKo6264 edytował ten post 01 lipca 2015 - 18:30
Napisano 02 lipca 2015 - 17:00
@Up
Napisano 02 lipca 2015 - 19:03
ja swojego czyszczę od długiego czasu żelem antybakteryjnym do tej pory - jak dla mnie, najlepsza metoda ze wszystkich
Napisano 03 lipca 2015 - 05:06 Najlepsza odpowiedź
- LoKo6264 lubi to
Napisano 03 lipca 2015 - 12:22
Super wielkie dzięki.
Napisano 07 lipca 2015 - 02:12
- meglio - usuwa tluste plamy, przebarwienia i chyba kazdy brud
- izopropanol - usunie kazy odcisk palca i pozostawi powierzchnie czysta jak lza. Szybko wyparowuje.
Do tego miekka irchowa sciereczka. Nie ma niczego lepszego.
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Napisano 13 lipca 2015 - 09:15
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych