Witam!
Czy ktoś naktnął się na filmik, na którym widać, jak rozebrać na części pierwsze płytę główna od iphone 5s? Czy ew. ktoś ma doświatczenie w tego typu pracach?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 30 June 2015 - 11:29
Witam!
Czy ktoś naktnął się na filmik, na którym widać, jak rozebrać na części pierwsze płytę główna od iphone 5s? Czy ew. ktoś ma doświatczenie w tego typu pracach?
Posted 30 June 2015 - 11:35
My mamy doświadczenie w tego typu pracach. Pytanie co Ty masz na myśli pisząc, że chcesz rozebrać płytę główną na części pierwsze? Chcesz z niej wylutować jakieś części? Czy chcesz mieć goły laminat? Mam wrażenie, że chyba sam nie wiesz o co pytasz.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Posted 30 June 2015 - 11:45
tak czekam kiedy ktoś zechce wymieniać piksele w lcd
Posted 30 June 2015 - 19:45
Chodzi mi o to, że padła mi płyta główna w 5s-ce, na allegro nie mogłem znaleść samej płyty głównej (sprawnej), lecz na aliexpress znalazłem "gołą" płytę główną.
Chciałem spróbować zmontować taką płytę główną, ale w google nie znalzłem żadnej instrukcji, stąd moje zapytanie...
Posted 30 June 2015 - 19:51
Posted 30 June 2015 - 20:21
Ty nadal mylisz pojęcia albo nie wiesz co potrzebujesz. Goła płyta główna to kawałek płytki bez żadnych układów, procesora itp. Ty czegoś takiego nie potrzebujesz, bo nie ma technicznie możliwości w warunkach domowych wlutowania do takiej płytki wszystkich elementów aby stała się ona żyjącą częścią telefonu.
Ty potrzebujesz kompletnej płyty głównej, która w dodatku będzie sprawna. Kupno takiej płyty jest praktycznie niemożliwe, a jeśli nawet to jej cena będzie bliska ceny sprawnego iPhona. To co jest na Aliexpress to graty wydłubane ze zniszczonych iPhonów. Nie wiem czy jest sens coś takiego zamawiać, bo jak przyjdzie uszkodzona, albo zablokowana czy też z simlockiem to co wtedy zrobisz? Będziesz odsyłał do chińczyka?
Posted 30 June 2015 - 20:32
Posted 30 June 2015 - 21:09
Nie, nie, sam widziałem na Ali nowe laminaty ze wszystkim poza chipami, prockiem i pamięcią, które trzeba było przełożyć z oryginalnej płyty.
Właśnie i wtedy coś takiego jest realne do zrobienia w warunkach domowych, czy raczej karkołomne zadanie?
Posted 30 June 2015 - 21:33
Nie, nie, sam widziałem na Ali nowe laminaty ze wszystkim poza chipami, prockiem i pamięcią, które trzeba było przełożyć z oryginalnej płyty.
Ja wiem, że są w sprzedaży takie czyste płyty, bo sami takie kupujemy do każdego modelu, bo wykorzystujemy je podczas skomplikowanych napraw do sprawdzania przejść, przelotek itp.
Właśnie i wtedy coś takiego jest realne do zrobienia w warunkach domowych, czy raczej karkołomne zadanie?
To jest niewykonalne w domu, a nawet w serwisie w praktyce niemożliwe. Poza tym jak ktoś Ci powiedział, że masz uszkodzoną płytę główną to właśnie jakiś układ, a nie laminat sam w sobie bo to się raczej nie psuje.
Poza tym jak już piszemy to napisz co się stało z tą Twoją płytą i jaka jest usterka, bo może da się to naprawić.
Edited by macsupport, 30 June 2015 - 21:34.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users