Pośmiej się pośmiej, potem użyj google i przyjdź przeprosić. Dokładnie pamiętam że na windowsie XP robiłem to w plikach pendrive (każdy pendrive ma ukryte te pliki) krótka modyfikacja paru linijek i sytuacja jak z ramem, 32 bitowy system obsługiwał 3.8~ gb ramu a 64 bitowy 128~ gb ramu podobnie jest tutaj, po odpowiedniej modyfikacji paru linijek tekstu możemy wrzucać pliki powyżej limitu fat32 na pendrive sformatowanego na fat32.
I nie używałem żadnego softu, chyba bym nie pisał o grzebaniu w plikach pendrive gdybym użył programu do rozszczepiania instalki nie? Myślenie i google nie gryzą a wspólnie potrafią więcej niż Ci się wydaje.
To ja bez użycia google przepraszam, nawet w jego imieniu, ale nie odkryło sposobu na zrobienie instalki Mavericks na FAT32. Zechcesz się podzielić?
nie chcę palnąć głupstw więc polecam poszukać na google, poradnik działa a ten pendrive służy teraz jako instalka Mavericksa.
O tę część Twojej wypowiedzi mi chodziło, jak sobie zażartowałem. Co do grzebania w plikach ukrytych po formacie na fat32 na windowsie – nie znam się, a jak się na czymś nie znam, to się nie wypowiadam niekulturalnie, i dlatego napisałem „zapewne”. Za pomyłkę przepraszam, jeśli przeprosiny aż tak bardzo oczekiwane – w swoim imieniu tym razem.
Koniec offtop, bo aż mnie skręca, jak to robię. Merytorycznie:
Spróbuj w Narzędziu dyskowym stworzyć na penie sformatowanym w MS-DOS(FAT) pusty obraz dysku o rozmiarze odpowiadającym Twojemu plikowi, o formacie ExFat i Formacie obrazu (to na samym dole) „obraz dysku skróconego pakietu”, bez mapy partycji i bez szyfrowania, oczywiście, wrzuć tam film i podepnij do telewizora/kina domowego. Czyta?
Sam nie mogę przetestować, bo nie mam żadnego kina/telewizora pod ręką akurat; za 4 godziny dopiero – pardon!
Jeśli nadal nada, to Paragon w takim razie – przynajmniej stówka sensownie wydana w przypadku częstej współpracy z komputerami z win przyda się na przyszłość.
Edited by cronopioverde, 25 June 2015 - 14:50.