Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6 - jaśniejsze piksele na ekranie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 minol

minol
  • 48 postów
  • SkądPodańsko, PL

Napisano 24 czerwca 2015 - 13:33

Witajcie!

Dziś na swoim iPhone 6 zauważyłem taką jasną plamkę na środku ekranu, widać ją tylo gdy wyświetlane jest coś białego. Czy komuś z was coś takiego już się zdarzało w historii waszych iPhonów? Nie ma mowy o żadnym zalaniu, czy uszkodzeniu mechanicznym, bo obchodzę się z nim jak z jajkiem. Najbardziej ciekawi mnie, czy przyjmą mi coś takiego w serwisie gwarancyjnym? To byłaby druga wymiana mojego iPhone 6, najpierw klikający ekran, wymienili na nowy, to mam krzywo wygrawerowane wszystkie napisy pod napisem "iPhone" z tyłu, ale nie przejmowałem się tym, bo w niczym nie przeszkada. Jednak teraz ta plamka strasznie mnie denerwuje odkąd ją zauważyłem.  

#2 Dzejefkej

Dzejefkej
  • 14 postów
  • SkądPolandia

Napisano 25 czerwca 2015 - 15:50

Pierw potetstuj trochę, kiedys na jakimś zagranicznym forum czytałem o podobnym problemie, i gość pisał, że niby matryca musi się "rozgrzać dobrze". Pomęcz troche ekran, tzn zapuść na youtube jakiś kolorowy siekać, dynamicznie zminiaj tło, np przeglądaj zdjęcia. Jemu niby to pomogło. Jak nic sie nie zmieni to reklamuj. 

#3 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 25 czerwca 2015 - 16:34

Ja w swojej 4s-ce miałem żółte przebarwienia o których było dużo w internecie, zauważalne były dopiero w ios-ie 7 np. w aplikacji telefon (na białym tle). Pogodziłem się z tym, ale ostatnio gdy był upał telefon leżał na stole na tarasie i się nagrzał na tyle że wyskoczył komunikat aby schłodzić Iphone'a przed użyciem. Takie wygrzanie na słońcu pomogło.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#4 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 czerwca 2015 - 18:52

Wczoraj podczas mojej wizyty z komputerem w Cortland Katowice (pozdrawiam naprawili kompa na gwarancji w 4h) przyszedł klient z właśnie jaśniejszą plamką/pikselem na ekranie. Od razu powiedziano przy przyjęciu, że iPhone 6 zostanie wymieniony

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych