Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mac nie widzi skanera w urządzeniu wielofun. hp CM2320

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Marcin Łopatka

Marcin Łopatka
  • 2 posts

Posted 14 June 2015 - 19:02

Witam, mam problem z tym że mac nie widzi mojego skanera z drukarki wielofunkcyjnej hp cm2320. Drukarka drukuje i wszystko jest ok, ale kiedy chce wejść na Pobieranie obrazów jest pustka i komunikat: Żaden aparat ani skaner nie jest podłączony.... Co mam zrobić żeby skanować?

#2 Jackpe

Jackpe
  • 187 posts

Posted 15 June 2015 - 10:20

Usuń drukarkę, wyzeruj system drukowania. Sprawdź czy nie masz aktualizacji systemu. Zainstaluj drukarkę jeszcze raz.

U mnie pomogło przy pierwszym instalowaniu urządzenia wielofunkcyjnego HP. Z tym, że skaner skanuje w beznadziejnej jakości i nic z tym nie mogę zrobić.

Poniżej wklejam jak zrobić zerowanie:

Z menu Apple wybierz polecenie Preferencje systemowe.
Z menu Widok wybierz pozycję Drukarka i skaner.

Naciśnij i przytrzymaj przycisk Opcja, a następnie kliknij przycisk ze znakiem „-” (Usuń drukarkę). Jeśli obecnie nie są dodane żadne drukarki, przytrzymaj klawisz Control, klikając jednocześnie pole wyświetlane nad przyciskiem „+” (Dodaj drukarkę), a następnie z menu kontekstowego wybierz polecenie Wyzeruj system drukowania.

#3 Marcin Łopatka

Marcin Łopatka
  • 2 posts

Posted 15 June 2015 - 21:33

Usuń drukarkę, wyzeruj system drukowania. Sprawdź czy nie masz aktualizacji systemu. Zainstaluj drukarkę jeszcze raz.

U mnie pomogło przy pierwszym instalowaniu urządzenia wielofunkcyjnego HP. Z tym, że skaner skanuje w beznadziejnej jakości i nic z tym nie mogę zrobić.

Poniżej wklejam jak zrobić zerowanie:

Z menu Apple wybierz polecenie Preferencje systemowe.
Z menu Widok wybierz pozycję Drukarka i skaner.

Naciśnij i przytrzymaj przycisk Opcja, a następnie kliknij przycisk ze znakiem „-” (Usuń drukarkę). Jeśli obecnie nie są dodane żadne drukarki, przytrzymaj klawisz Control, klikając jednocześnie pole wyświetlane nad przyciskiem „+” (Dodaj drukarkę), a następnie z menu kontekstowego wybierz polecenie Wyzeruj system drukowania.

Nie mogę znaleźć polecenia Wyzeruj system drukowania....?

#4 Jackpe

Jackpe
  • 187 posts

Posted 16 June 2015 - 13:35

... Przytrzymaj klawisz Control, klikając jednocześnie pole wyświetlane nad przyciskiem „+” (Dodaj drukarkę), a następnie z menu kontekstowego wybierz polecenie Wyzeruj system drukowania.

Czyli na tym dużym prostokątnym polu na którym, na zrzucie masz polecenie Wyzeruj system drukowania.

Attached Files

Edited by Jackpe, 16 June 2015 - 13:36.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users