Witam, mam problem z tym że mac nie widzi mojego skanera z drukarki wielofunkcyjnej hp cm2320. Drukarka drukuje i wszystko jest ok, ale kiedy chce wejść na Pobieranie obrazów jest pustka i komunikat: Żaden aparat ani skaner nie jest podłączony.... Co mam zrobić żeby skanować?
Mac nie widzi skanera w urządzeniu wielofun. hp CM2320
Posted 14 June 2015 - 19:02
Posted 15 June 2015 - 10:20
Usuń drukarkę, wyzeruj system drukowania. Sprawdź czy nie masz aktualizacji systemu. Zainstaluj drukarkę jeszcze raz.
U mnie pomogło przy pierwszym instalowaniu urządzenia wielofunkcyjnego HP. Z tym, że skaner skanuje w beznadziejnej jakości i nic z tym nie mogę zrobić.
Poniżej wklejam jak zrobić zerowanie:
Posted 15 June 2015 - 21:33
Usuń drukarkę, wyzeruj system drukowania. Sprawdź czy nie masz aktualizacji systemu. Zainstaluj drukarkę jeszcze raz.
U mnie pomogło przy pierwszym instalowaniu urządzenia wielofunkcyjnego HP. Z tym, że skaner skanuje w beznadziejnej jakości i nic z tym nie mogę zrobić.
Poniżej wklejam jak zrobić zerowanie:
Z menu Apple wybierz polecenie Preferencje systemowe.Z menu Widok wybierz pozycję Drukarka i skaner.
Naciśnij i przytrzymaj przycisk Opcja, a następnie kliknij przycisk ze znakiem „-” (Usuń drukarkę). Jeśli obecnie nie są dodane żadne drukarki, przytrzymaj klawisz Control, klikając jednocześnie pole wyświetlane nad przyciskiem „+” (Dodaj drukarkę), a następnie z menu kontekstowego wybierz polecenie Wyzeruj system drukowania.
Nie mogę znaleźć polecenia Wyzeruj system drukowania....?
Posted 16 June 2015 - 13:35
... Przytrzymaj klawisz Control, klikając jednocześnie pole wyświetlane nad przyciskiem „+” (Dodaj drukarkę), a następnie z menu kontekstowego wybierz polecenie Wyzeruj system drukowania.
Czyli na tym dużym prostokątnym polu na którym, na zrzucie masz polecenie Wyzeruj system drukowania.
Attached Files
Edited by Jackpe, 16 June 2015 - 13:36.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users