Witam, mam problem z tym że mac nie widzi mojego skanera z drukarki wielofunkcyjnej hp cm2320. Drukarka drukuje i wszystko jest ok, ale kiedy chce wejść na Pobieranie obrazów jest pustka i komunikat: Żaden aparat ani skaner nie jest podłączony.... Co mam zrobić żeby skanować?

Mac nie widzi skanera w urządzeniu wielofun. hp CM2320
Napisano 14 czerwca 2015 - 19:02
Napisano 15 czerwca 2015 - 10:20
Usuń drukarkę, wyzeruj system drukowania. Sprawdź czy nie masz aktualizacji systemu. Zainstaluj drukarkę jeszcze raz.
U mnie pomogło przy pierwszym instalowaniu urządzenia wielofunkcyjnego HP. Z tym, że skaner skanuje w beznadziejnej jakości i nic z tym nie mogę zrobić.
Poniżej wklejam jak zrobić zerowanie:
Napisano 15 czerwca 2015 - 21:33
Usuń drukarkę, wyzeruj system drukowania. Sprawdź czy nie masz aktualizacji systemu. Zainstaluj drukarkę jeszcze raz.
U mnie pomogło przy pierwszym instalowaniu urządzenia wielofunkcyjnego HP. Z tym, że skaner skanuje w beznadziejnej jakości i nic z tym nie mogę zrobić.
Poniżej wklejam jak zrobić zerowanie:
Z menu Apple wybierz polecenie Preferencje systemowe.Z menu Widok wybierz pozycję Drukarka i skaner.
Naciśnij i przytrzymaj przycisk Opcja, a następnie kliknij przycisk ze znakiem „-” (Usuń drukarkę). Jeśli obecnie nie są dodane żadne drukarki, przytrzymaj klawisz Control, klikając jednocześnie pole wyświetlane nad przyciskiem „+” (Dodaj drukarkę), a następnie z menu kontekstowego wybierz polecenie Wyzeruj system drukowania.
Nie mogę znaleźć polecenia Wyzeruj system drukowania....?
Napisano 16 czerwca 2015 - 13:35
... Przytrzymaj klawisz Control, klikając jednocześnie pole wyświetlane nad przyciskiem „+” (Dodaj drukarkę), a następnie z menu kontekstowego wybierz polecenie Wyzeruj system drukowania.
Czyli na tym dużym prostokątnym polu na którym, na zrzucie masz polecenie Wyzeruj system drukowania.
Załączone pliki
Użytkownik Jackpe edytował ten post 16 czerwca 2015 - 13:36
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych