Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6 - Przegrzewa się.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mkielbasa666

mkielbasa666
  • 48 postów

Napisano 12 czerwca 2015 - 14:05

Witam, od razu zaznaczę ze czytałem podobne posty ale żaden z nich nie był podobny do mojego problemu.  

Dzisiaj przeglądając internet w safari użyłem 8 kart przez to telefon się bardzo nagrzał (!) ze względu na to szybko go odłożyłem. Po jakiś dwóch godzinach od wystąpienia tego incydentu znów wchodzę do safari tym razem aby przejrzeć stronę Myapple.pl była to tylko jedna karta, telefon znów nagrzał się do tego stopnia co gdy miałem użyte 8 kart. Na telefonie było 50% baterii po 5 minutach przeglądania strony telefon nie tylko że był strasznie nagrzany ale też przyciemnił ekran z wiadomych powodów i gdy patrzę ile mi zostało procent baterii to doznałem szoku 39% w ciągu 5 minut? Zresetowałem telefon ale problem i tak wraca, czy to możliwe że w jakiś sposób popsułem telefon? że już na 1 karcie zaczyna się grzać? Dodam że używałem w tym momencie sieci LTE w Play i kilka razy przeskakiwało pomiędzy  LTE/3G. Nie przypominam sobie aby telefon grzał się na zwykłym przeglądaniu internetu.

#2 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 czerwca 2015 - 14:21

Miałem podobnie z piątką. Dodatkowo podczas korzystania z automapy telefon miał milion stopni-wymieniony w ramach gwarancji. Spróbuj Odtworzyć iphone'a bez przywracana kopii zapasowej i testuj, ale wydaje mi się, że konieczna będzie wizyta w serwisie

<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#3 mkielbasa666

mkielbasa666
  • 48 postów

Napisano 12 czerwca 2015 - 14:26

A od czego to mogło być spowodowane że nagle po 7 miesiącach zaczął się grzać?

iPhone 8 Plus 64GB Gold, iPad 2 16GB,

#4 tominus

tominus
  • 6 postów

Napisano 12 czerwca 2015 - 14:55

Chyba Apple coś zwaliło znowu bo mi po 2,5 latach piątka zaczęła się przegrzewać i nie wybudza się z lock screena gdy ma wysoka temperaturę. Restory na czysto, wymiana baterii nie pomagają

#5 mkielbasa666

mkielbasa666
  • 48 postów

Napisano 12 czerwca 2015 - 17:43

No nic, pomimo odtworzenia telefonu dalej się grzeję. Grzeje się on przeważnie w miejscu gdzie jest głośnik do rozmów i czuć to na samym ekranie jak i na obudowie. Nie wiem czym to jest spowodowane, mam nadzieje ze to normalne a dopiero teraz to zauważyłem, ale gdy się przyłoży telefon do policzka to czuć bardzo dobrze ze jest gorący, nie ciepły tylko gorący.

Użytkownik mkielbasa666 edytował ten post 12 czerwca 2015 - 17:43

iPhone 8 Plus 64GB Gold, iPad 2 16GB,

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych