Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* - - - - 2 głosy

Show off your WATCH!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
403 odpowiedzi w tym temacie

#201 avalon18

avalon18
  • 249 postów

Napisano 20 października 2015 - 15:06

Wersja stalowa rzeczywiście jest rewelacyjnie wykonana.

Dzisiaj przyjechał na skórzanym pasku:

91279135539644060685.jpg

Wygląda konkretnie :) Sam myśle nad tym jako zamiennikiem dla ML chociaż 3rd paski również kuszą dobrą skórą.

Z tym czarnym paskiem to się zgodzę, po paru miesiącach od wewnętrznej strony wygląda tragicznie niestety.

+ wersji stalowej jest to, że czuje się że ma się zegarek na ręku i dużo ładniej to wygląda.

#202 tomek...

tomek...
  • 59 postów

Napisano 20 października 2015 - 19:36

Wygląda konkretnie :) Sam myśle nad tym jako zamiennikiem dla ML chociaż 3rd paski również kuszą dobrą skórą.

W wypadku tego akurat paska bezpieczeństwo Twojego zegarka zależy od poprawnej siły magnesu, ja nie eksperymentowałbym z zamiennikami.

No i zdjęcia z aukcji pokazują znacznie gorsze dopasowanie kształtu paska w miejscu mocowania.

Kupiłem też czarną gumę i w dotyku jest bardzo przyjemna, a zapięcie i chowanie końcówki do środka świetnie przemyślane. Będę ją nosił niezbyt często, więc mam nadzieję, że trochę posłuży zanim się "wyświeci".

Komputer: MacBook Pro 15,4, Macbook Air, Mac Mini, Ipady. Telefon: Iphone XS Max.

#203 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 20 października 2015 - 19:46

Zgadza się ... tylko nie za te pieniądze ...

Za dużo? Nie kupujcie :)

A tak na poważnie, to zegarek na spodzie rysuje się od ładowania indukcyjnego. Codzienne przypinanie klipsa plus poruszanie zegarkiem powoduje, że łapie on na spodzie ryski. Nie jest to co prawda jakieś wielce niepokojące, ale faktycznie spód jest delikatny.

Co do koperty i szkiełka. Używam zegarka codziennie od czerwca. Szkło jest w stanie niemal idealnym. Koperta nie nosi znamion jakiegokolwiek zużycia, więc nie ma tragedii. To jest tylko sprzęt, więc nic w tym dziwnego, że jakieś drobne ryski widać.

#204 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 października 2015 - 13:28

Witam,

po 4 miesiącach bezproblemowego użytkowania AW 42 SS postanowiłem dokupić oryginalny pasek skórkowy w kolorze czarnym.

Classic Buckle Black Leather. W tej chwili zegarek mniej czuję na ręce i nareszcie jest to skóra a nie opaska sylikonowa 

z jaką zakupiłem zegarek. Zdjęcia nie oddają precyzji wykonania - jest po prostu SUPER

#205 neomarcel

neomarcel
  • 61 postów

Napisano 21 października 2015 - 13:42

Witam,

po 4 miesiącach bezproblemowego użytkowania AW 42 SS postanowiłem dokupić oryginalny pasek skórkowy w kolorze czarnym.

Classic Buckle Black Leather. W tej chwili zegarek mniej czuję na ręce i nareszcie jest to skóra a nie opaska sylikonowa 

z jaką zakupiłem zegarek. Zdjęcia nie oddają precyzji wykonania - jest po prostu SUPER

Jestem bardzo ciekawy jak będzie się zużywał ten pasek bo kusi mnie wersja brązowa. Starsze wersje tych skórzanych pasków zostały zastąpione i z tego co się orientuje zbierały negatywne opinie.

W podobnej cenie kusi mnie pasek Louis Vuitton.

736_3.jpg

... ale jeszcze wyczekam i podejmę decyzję.

#206 szpila9

szpila9
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2015 - 14:37

O gustach się nie dyskutuje, ale z tym LV to żart - prawda?
Dla mnie idzie w parze z czerwono-zielonymi paskami Gucii i jeszcze bym dorzucił złota meduzę od Versace ;)

#207 neomarcel

neomarcel
  • 61 postów

Napisano 21 października 2015 - 15:15

O gustach się nie dyskutuje, ale z tym LV to żart - prawda?
Dla mnie idzie w parze z czerwono-zielonymi paskami Gucii i jeszcze bym dorzucił złota meduzę od Versace ;)

Gucci proponuje tylko:
734.jpg

#208 szpila9

szpila9
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2015 - 23:35

;) jeszcze fajniejszy by był gdyby kiedyś leżał obok Gucci ;)
To raczej Google Band for AW

Użytkownik szpila9 edytował ten post 21 października 2015 - 23:36

#209 neomarcel

neomarcel
  • 61 postów

Napisano 22 października 2015 - 06:54

;) jeszcze fajniejszy by był gdyby kiedyś leżał obok Gucci ;)
To raczej Google Band for AW

;) 

gucci.jpg

• Maxavelli lubi to

#210 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 25 października 2015 - 12:03

Obecnie jestem przed zakupem swojego Watcha Sport i zastanawiam się usilnie pomiędzy tym w wersji gold, a rose gold. Docelowo chciałabym wymienić pasek z sylikonowego na skórzany, ale większość uchwytów jest w kolorze srebrnym, a znając mnie wiem, że będzie mnie ta różnica okrutnie denerwowała :D Stąd właśnie moje pytanie: czy ktoś kupował już może lub widział same adaptery do Apple Watcha właśnie w kolorach gold/rose gold aluminium? 

#211 Damass

Damass
  • 118 postów

Napisano 25 października 2015 - 12:15

Bez problemu kupisz uchwyty w dowolnym kolorze.

b270393d80adc.png

Użytkownik Damass edytował ten post 25 października 2015 - 12:34

 MacBook Pro Retina 13.3" 2,7 GHz  iPhone 6s 64GB Space Grey  iPad3 64 GB WiFi + 4G white  Apple Watch SS 42mm 

#212 muru

muru
  • 125 postów

Napisano 25 października 2015 - 12:34

Obecnie jestem przed zakupem swojego Watcha Sport i zastanawiam się usilnie pomiędzy tym w wersji gold, a rose gold. Docelowo chciałabym wymienić pasek z sylikonowego na skórzany, ale większość uchwytów jest w kolorze srebrnym, a znając mnie wiem, że będzie mnie ta różnica okrutnie denerwowała :D Stąd właśnie moje pytanie: czy ktoś kupował już może lub widział same adaptery do Apple Watcha właśnie w kolorach gold/rose gold aluminium? 

Kupic pewnie sie da, ale to chyba nie bedzie takie samo zloto jak obudowa sporta?

MBP 13 Retina Touch bar | iPhone X Silver

#213 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 25 października 2015 - 18:55

No właśnie dlatego pytam o ten kolor gold/rose gold z aluminiowej wersji zegarka ;) to, że są ogólnie dostępne gold i rose gold to już widziałam, ale to są te kolory z wersji Edition, nie Sport :)

#214 muru

muru
  • 125 postów

Napisano 25 października 2015 - 19:04

polecam dolozyc do stalowego i go pozlocic ;) Efekt moim zdaniem jest bardzo fajny.

Użytkownik muru edytował ten post 25 października 2015 - 19:10

MBP 13 Retina Touch bar | iPhone X Silver

#215 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 25 października 2015 - 19:13

Jeśli ktoś lubi chodzenie z goldem to pewnie jest to ciekawa opcja. Dla mnie jednak stalowa wygrywa. Sam kupowałem tuż po premierze Sport, ale jeśli zdecyduję się na drugą generację to pewnie wezmę stalowy.

#216 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 25 października 2015 - 21:01

Witam,

attachicon.gif1.jpgattachicon.gif2.jpgattachicon.gif3.jpgattachicon.gif4.JPGattachicon.gif5.jpgattachicon.gif6.jpgattachicon.gif7.jpgattachicon.gif8.jpgattachicon.gif9.jpgattachicon.gif10.jpg

Po co Ci wersja SS z szafirem jak przyklejasz szkiełko czy folie na ekran. Wyglada to paskudnie i jest bezsensowne.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#217 tomek...

tomek...
  • 59 postów

Napisano 25 października 2015 - 22:04

Też nie do końca to rozumiem, szafir jest bardzo trudny do zarysowania.

Komputer: MacBook Pro 15,4, Macbook Air, Mac Mini, Ipady. Telefon: Iphone XS Max.

#218 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 października 2015 - 22:33

Po co Ci wersja SS z szafirem jak przyklejasz szkiełko czy folie na ekran. Wyglada to paskudnie i jest bezsensowne.

W moim przypadku szkło to ochrona przed uderzeniem - codziennie zawodowo spotykam się z takim niebezpieczeństwem

Użytkownik madizal edytował ten post 25 października 2015 - 22:33

#219 szpila9

szpila9
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 października 2015 - 08:27

Ja tez nie ogarniam szybek, folii itp. Jak się ma taka prace ze się napitala ręka w coś cały czas albo jest takie ryzyko to się kupuje g-shock'a, a tak to wyglada jakby kupi zonie pierś ionek z diamentem, ale diament owijać w szmatkę i torebkę foliowa bo przecież narażony na uderzenia... Jeszcze jako tako zrozumiałbym to na tym plastiku w sporcie, ale szafir???

#220 Sami_1

Sami_1
  • 80 postów

Napisano 26 października 2015 - 11:36

Również posiadam etui Spingen'a i nie uważam, aby było ono brzydkie :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Rzecz gustu - dla mnie koszmar.

#221 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 października 2015 - 18:42

IMG_3216.JPG

Jednak nie wytrzymałem, miałem nie kupować.

• North lubi to

#222 kompernik

kompernik
  • 264 postów

Napisano 27 października 2015 - 11:04

Również się skusiłem...

IMG_1011.JPG

#223 tomek...

tomek...
  • 59 postów

Napisano 28 października 2015 - 11:36

Zainspirowany tapetą kolegi neomarcel:

73574406877203971035.jpg

i w wersji chrono:

50601815417368662482.jpg

• neomarcel lubi to

#224 studentmibm

studentmibm
  • 26 postów

Napisano 28 października 2015 - 11:40

wersje stalowe wyglądaje jednak o wiele solidniej. Sporty to takie trochę zabawki.

#225 CServ

CServ
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2015 - 20:02

Mnie też dopadł głód zakupienia zegarka Apple  :) Wybrałem wersję sport 42 z powodu niższej wagi i niższej ceny, którą uważam za słuszną jak na pierwszą generację tego gadżetu.

Do zegarka dokupiłem nakładkę Spigen (uważam ,że wygląda lepiej niż bez) i szybkę ,ale ta zniknęła tak szybko jak się znalazła. Po miesiącu używania, a szczególnie z nim się nie pieszczę ,nie ma śladów użytkowania.

Wczoraj dokupiłem czerwony pasek - bomba!

https://www.dropbox.....41.37.jpg?dl=0

https://www.dropbox.....44.26.jpg?dl=0

https://www.dropbox.....44.31.jpg?dl=0

https://www.dropbox.....44.52.jpg?dl=0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych