Cześć, czy jest tu ktoś kto mógłby mi doradzić, czy warto jest dokładać 1000 zł, żeby zamiast wersji AW Sport space grey kupić AW Space Black ? Może ktoś miał podobny dylemat ?
Show off your WATCH!
Napisano 11 października 2015 - 15:25
Napisano 11 października 2015 - 16:51
Miałem podobny dylemat, ale wczoraj miałem okazje porównać obydwa w iSpocie i przyznam szczerze że stalowy wygląda znacznie lepiej, szczególnie Space Black. Obawiam się tylko rysowania tej wypolerowanej i świecącej koperty, ale wykonaniem stalowa wersja bije na głowę aluminiową. Są tylko dwa problemy, do czarnej wersji pasuje mało pasków, bo wszystkie mają srebrne wykończenia (chyba że kupisz pasek innej firmy niż Apple), no i niestety stalowa wersja bardzo się "palcuje". Nie lubię tego, ale przekonało mnie dużo lepsze wykończenie wersji stalowej. Ja zamówiłem wersje stalową 42mm Space Black z czarnym paskiem sportowym, który bardzo polecam. Mierzyłem zegarek z takim paskiem i naprawdę jest mega wygodny i zegarek jest w nim bardzo stabilny. Tak więc plusy i minusy są i przy wersji aluminiowej i stalowej, żadna nie jest idealna. Osobiście polecam stalową.
Użytkownik Hubson83 edytował ten post 11 października 2015 - 16:52
iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"
Napisano 11 października 2015 - 18:26
Napisano 11 października 2015 - 20:40
W stalowym rysuje się koperta w Sport ekran. Każdy musi sobie wybrać co lepsze
iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"
Napisano 11 października 2015 - 23:00
W złotym zaś rysuje się ból w portfelu.
Napisano 12 października 2015 - 00:00
Stalowy AW tak jak i normalne stalowe zegarki będzie się rysował. Taka jest charakterystyka stali. Łatwo ją wypolerować i łatwo zarysować. Nadaje to szlachetności pewnej tak to już jest. Zegarek jest do noszenia a nie chuchania. AW sport noszony od czerwca nie wykazuje tendencji do rysowania.
Nie jestem pewna, czy tak łatwo można go zarysować - mam go od czasu premiery (tylko srebrnego) i jeszcze ta sztuka mi się nie udała. Wygląda idealnie, ślady użycia widać tylko na pasku. Być może czarna wersja jest delikatniejsza, tego już nie wiem.
Użytkownik slythia edytował ten post 12 października 2015 - 00:01
Napisano 12 października 2015 - 14:48
Tapnij w tarczę następnie kliknij dostosuj i masz do wyboru dwie plansze na jednej ustawiasz poszczególne okna na drugiej zmieniasz kolorystykę.
Jedna ze skrajnych pozycji to wielokolorowy.
Użytkownik Damass edytował ten post 12 października 2015 - 14:49
- ZatoR-ek lubi to
MacBook Pro Retina 13.3" 2,7 GHz iPhone 6s 64GB Space Grey iPad3 64 GB WiFi + 4G white Apple Watch SS 42mm
Napisano 15 października 2015 - 15:13
Apple Watch Stainless Steel (PRODUCT)RED
Dzisiaj odebrałem AW SS 42mm z paskiem z edycji (PRODUCT)RED. Niektórzy pewnie pamiętają iż posiadałem AW w wersji Space Gray - niestety musiałem się go pozbyć z powodu szybkiego zużywania się tarczy zegarka i aluminiowej obudowy. Najwyraźniej mój model kochał zarysowania.
Jeśli chodzi o sam zegarek to faktycznie jest przepaść pomiędzy wersją SPORT. Jakość wykonania jest powalająca, powiedział bym, że optycznie zegarek wydaje się większy.
Jak się prezentuje z czerwonym paskiem... hmm? kolor paska to rzecz gustu - dla mnie jest OK i to baaaardzo OK... na żywo na pewno wygląda to dużo lepiej.
Jedno wiem na pewno - nie warto płacić za wersję SPORT, lepiej zacisnąć pasa i dorzuć do wersji stalowej*.
* to tylko moje odczucia, a decyzja należy do Was.
Napisano 15 października 2015 - 16:35
image1.JPG 403,97 KB 0 Ilość pobrań
AW 42mm Space Black SS - oryginalnie ze sportowym paskiem, tutaj - Mindight Blue Leather
Użytkownik Jerry edytował ten post 15 października 2015 - 16:36
Napisano 15 października 2015 - 20:03
Jaka koperta z czarną sportową opaską waszym zdaniem prezentuje sie lepiej? Space Black czy standardowa stal ?
Napisano 15 października 2015 - 21:28
Moim zdaniem space black. Ale jesteś wtedy skazany na czarną gumę lub czarny pasek.
Inne kolory wyglądają znacznie gorzej niż na stalowej.
Komputer: MacBook Pro 15,4, Macbook Air, Mac Mini, Ipady. Telefon: Iphone XS Max.
Napisano 16 października 2015 - 07:21
Fajna czerwona tapeta możesz porzucić skąd zassałeś ?
Apple Watch Stainless Steel (PRODUCT)RED
Dzisiaj odebrałem AW SS 42mm z paskiem z edycji (PRODUCT)RED. Niektórzy pewnie pamiętają iż posiadałem AW w wersji Space Gray - niestety musiałem się go pozbyć z powodu szybkiego zużywania się tarczy zegarka i aluminiowej obudowy. Najwyraźniej mój model kochał zarysowania.
Jeśli chodzi o sam zegarek to faktycznie jest przepaść pomiędzy wersją SPORT. Jakość wykonania jest powalająca, powiedział bym, że optycznie zegarek wydaje się większy.
Jak się prezentuje z czerwonym paskiem... hmm? kolor paska to rzecz gustu - dla mnie jest OK i to baaaardzo OK... na żywo na pewno wygląda to dużo lepiej.
Jedno wiem na pewno - nie warto płacić za wersję SPORT, lepiej zacisnąć pasa i dorzuć do wersji stalowej*.
* to tylko moje odczucia, a decyzja należy do Was.
Napisano 16 października 2015 - 08:02
Napisano 19 października 2015 - 15:12
Wersja stalowa rzeczywiście jest rewelacyjnie wykonana.
Dzisiaj przyjechał na skórzanym pasku:
- avalon18 i burczybass-0636a41136 lubią to
Komputer: MacBook Pro 15,4, Macbook Air, Mac Mini, Ipady. Telefon: Iphone XS Max.
Napisano 19 października 2015 - 15:53
Napisano 19 października 2015 - 16:29
Moim zdaniem jest wystarczająco mocny, trzeba pociągnąć z naprawdę dużą siłą, żeby się rozszerzył.
Sam z siebie na pewno się nie odepnie.
Do space gray będzie pasował... czarny
Napisano 19 października 2015 - 16:39
Czy możesz wyjaśnić co jest w tym wykonaniu stalowego tak wspaniałego ?Wersja stalowa rzeczywiście jest rewelacyjnie wykonana.
Oglądałem przed zakupem obie wersje i uważam, że poza różnicą w materiale to wszystkie modele są bardzo dobrze wykonane.
Co do wyboru i dopłaty 1tyś ekstra za wersję stalową to kwestia gustu, mi osobiście najbardziej spodobał się Space Gray
Użytkownik Damass edytował ten post 19 października 2015 - 16:40
MacBook Pro Retina 13.3" 2,7 GHz iPhone 6s 64GB Space Grey iPad3 64 GB WiFi + 4G white Apple Watch SS 42mm
Napisano 19 października 2015 - 17:04
Nie mam porównania, napisałem, że stalowa jest moim zdaniem wykonana rewelacyjnie.
Być może aluminiowa też, ale tego nie jestem w stanie stwierdzić.
Napisano 19 października 2015 - 17:23
Czy możesz wyjaśnić co jest w tym wykonaniu stalowego tak wspaniałego ?
Oglądałem przed zakupem obie wersje i uważam, że poza różnicą w materiale to wszystkie modele są bardzo dobrze wykonane.
Co do wyboru i dopłaty 1tyś ekstra za wersję stalową to kwestia gustu, mi osobiście najbardziej spodobał się Space Gray
Pytanie nie do mnie ale dlaczego sprzedałem Sporta tracąc połowę jego wartości i dopłacając do wersji SS:
- szafir, ciężko go porysować, nie muszę naklejać szkiełek, folii, zakładać "gumek" itp. Szafir znakomicie odbija światło i nie wygląda jak imitacja szkła*.
(*Wybierzcie się do salonu i załóżcie obydwa zegarki na rękę to zobaczycie o czym pisze)
- spód zegarka - plastikowy dekielek vs. szkło. Jak ręka może powodować takie zarysowania (Zdjęcie w 50% oddaje stan faktyczny bo wyglądało to gorzej)
- samoistne odpryski anodyzowanego aluminium oraz łatwość zarysowania przez które prześwituje jasna powłoka
- prezentacja - na ręce wersja SS jest po prostu genialna, świetnie prezentuje się z każdym paskiem, dla mnie optycznie sprawia większej/solidniejszej.
Oczywiście mój Space Gray mógł być felerny ... ale nie oszukujmy się - jakościowo to dwa różne zegarki.... dodam że dopłaciłbym nie tylko 1000zł do wersji SS ale spokojnie 1500zł. Nowa wersja SPORT 42mm powinna kosztować max 1300zł.
i bonus: Czarny oryginalny pasek używany max 1 m-c
Wybierajcie każdy tylko nie ten.... Czarny kupicie za 70zł na portalu aukcyjnym. Mam biały oryginalny pasek i na nim nie widać takich śladów zużycia.
Użytkownik neomarcel edytował ten post 19 października 2015 - 17:33
Napisano 19 października 2015 - 17:43
Zapytałem ponieważ już wcześniej czytałem wypowiedzi tego typu, że stalowy jest lepiej wykonany.
Pomyślałem w tedy, że jakoś sobie trzeba wytłumaczyć ten tysiączek ekstra
Może ja źle podchodzę do tematu ale kupując AW kupowałem zegarek o zwiekszonej funkcjonalności ale jednak zegarek licząc się z tym, że ma prawo się porysować itp.
Zdejmuję go tylko do ładowania czasem jest zakurzony często mokry i o dziwo po blisko 2 miesiącach nie ma rys i odprysków co do spodu to nie oglądałem ale myślę, że mgą być spowodowane przez ładowarkę.
Na forum panuje jakaś dziwna schiza, że na przedmiotach codziennego użytku typu telefon i zegarek nie ma prawa być żadnej rysy bo straci na wartości i za rok będzie trzeba więcej wydać na nowy.
Wystarczy pozbyć się takiego podejścia i świat staje się piękniejszy
Napisano 19 października 2015 - 17:45
Na forum panuje jakaś dziwna schiza, że na przedmiotach codziennego użytku typu telefon i zegarek nie ma prawa być żadnej rysy bo straci na wartości i za rok będzie trzeba więcej wydać na nowy.
Wystarczy pozbyć się takiego podejścia i świat staje się piękniejszy
Zgadza się ... tylko nie za te pieniądze ...
Napisano 19 października 2015 - 17:55
Płaczę i płacę
Muszę przyznać, że to Twoje połączenie SS + Produkt Red wygląda całkiem całkiem
Napisano 19 października 2015 - 19:35
moja ulubiona opaska ostatnio to zwykla czarna
- burczybass-0636a41136 lubi to
MBP 13 Retina Touch bar | iPhone X Silver
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych