Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

iPhone 4S - Bateria nie ładuje sie

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 kolla

kolla
  • 4 posts

Posted 11 June 2015 - 19:20

Witam.

Mam dość irytujący problem z tym modelem telefonu. Otóż niedawno miałem problem z łączeniem ładowarki z telefonem. Raz pokazało, że ładuje innym razem, że nie. Musiałem poruszać kablem, żeby załapało. Po zakupie nowej ładowarki problem ten sam. Teraz kompletnie nie ładuje. Najbardziej jednak ciekawe jest to iż jak zostawie telefon podłączony do ładowania to nie jest nic pokazane, żaden sygnał potwierdzający ładowanie baterii, a ta w powolnym stopniu sie ładuje. Przy całonocnym ładowaniu doszło do jakiś 56% i tak cały czas. Co może być przyczyną? Złącze przy ładowaniu (tak mi powiedziano w sklepie, gdzie moge naprawić) czy bateria padła ?

Prosze o odpowiedź.

Dzieki, pozdrawiam.

#2 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 11 June 2015 - 19:41

Raczej coś ze złączem ładowania baterii. A gdzie telefon był zakupiony. Chodzi mi o to czy jest to oryginał czy jakiś chiński składak. 

#3 kolla

kolla
  • 4 posts

Posted 11 June 2015 - 20:39

Telefon oryginalny, wszystkie dokumenty w środku prosto z Apple. Zakupiony w sklepie elektronicznym typu Mediamarkt.

#4 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 11 June 2015 - 22:23

A jest na gwarancji jeszcze? Jak tak to oddać telefon do serwisu. Nie ma co czekać bo uszkodzi się bateria lub inne "wnętrzności"

#5 kolla

kolla
  • 4 posts

Posted 11 June 2015 - 23:10

Już po gwarancji. Skoro tak mówisz to lece jutro z telefonem do naprawy. Dzieki !

#6 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 12 June 2015 - 12:39

Moze, byc kabel, zlacze 30 pinowe w kablu albo zlacze ladowania w iPhonie. Zanim kupisz idz do sklepu przetestowac bo mozna otwierac i sprawdzac produkt przed zakupem w wiekszosci sklepow i wtedy bedziesz mial pewnosc czy kabel.

Zobacz czy w telefonie na gniezdzie ladowanie nie masz wygietych stykow bo czesto sie zdazaja takie przypadki jak trafia sprzet na serwis, ze nie laduje

Good luck

#7 olusieeeek

olusieeeek
  • 8 posts

Posted 18 June 2015 - 00:13

Witam, ja mam bardzo podobny problem jak kolega. Tylko, że u mnie to się stało wlasnie dzisiaj. Zapomniałam ładowarki do iPhone 4s i tak leciałam na oszczęności 2,5 dnia. W koncu ładowarkę dostałam i pojawił się problem z ładowaniem. Najlepsze jest to, że dopoki ładowarki nie zapomnałam to wszystko działało, za każdym razem jak tylko telefon podłączyłam do ładownia. Dzisiaj natomiast żeby telefon załapał musiałam włożyć kabel ładowania i lekko go przycisnąć do dołu żeby załapało i sie naładowało. Przez cały czas wszystko działało i niemożliwe jest to,że coś się uszkodziło jak nic tam ani nie grzebałam ani też mój chłopak nie majstrował nic przy ładowarce. Co to może być? Może wystarczy nowy kabel? Bardzo proszę o odpowiedź! Pozdrawiam!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users