Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Mysz Mighty Mouse] - pada kulka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 07 grudnia 2007 - 22:36

Witam, Mam problem od jakiegos czasu z kulka w MM wireless. Zacina sie i nie chce przewijac do gory. Strasznie to wkurzajace. Przyzwyczailem sie to tej myszki i mi bardzo odpowiada. Czytalem na forum i na blogach o czyszczeniu myszki. Tak tez robilem, odwracalem, tarlem kulke, wycieralem plynem do czyszczenia komputerow itp, itd. Pomaga to na 1 dzien albo na chwile a potem problem powraca. Nie chce jej rozmontowywac, bo podobno nie jest ona do tego przystosowana i potem trzeba kleic. Myszke mam na gwarancji do kwietnia 08, czy jest szansa wymienic ja od reki na nowa? Aktualnie jestem w Hiszpani i nie mam dokumentow zakupu itp. Czy udalo sie moze komus w serwisie zalatwic takie rzeczy bez papierow np. jakbym poszedl z kompem i podal nr seryjny i zobaczyliby, ze tez jest na gwarancji to by mi myszke wymienili. :-) Walczyl moze ktos z serwisem w Hiszpani? Za tydzien bede w Polsce ale do SAD nawet nie chce sie fatygowac bo szkoda mojego czasu i nerwow. W styczniu bede w Niemczech, jak nie zapomne to wezme papiery od myszki. Nie powinno byc wtedy problemow z wymiana?

#2 quiris

quiris
  • 37 postów

Napisano 07 grudnia 2007 - 23:53

Tu masz stosowną poradę: http://docs.info.app...l?artnum=302417 Działa jak złoto :) Sprawdzone w praniu :) Ja czyściłem alkoholem ;)

#3 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 08 grudnia 2007 - 20:07

Dzieki. Jednak ja nie chce czyscic co chwile myszki. Czyszczenie dziala na dzien lub dwa czasem nawet nie. Potem wszystko wraca do normy, czyli lechtaczka nie przewija do gory. Chcialbym sie dowiedziec czy udalo sie komus z powodu takiej kulki zareklamowac myszke i dostac nowa. :-)

#4 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 08 grudnia 2007 - 20:51

ja sie z czyms takim nie spotkalem. Jak sie zasyfi to trzeba zaczac robis odwrocona myszka koleczka na kartce papieru. Powinny takie czarne syfy wychodzic, nie ma bata, trzeba robic do skutku.

#5 pgolik

pgolik
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2007 - 13:42

Polecam izopropanol. Miałem kulkę w MM zasyfioną już tak, że odmawiała już zupełnie współpracy, a czyszczenie na kartce pomagało na góra 1 dzień. Po potraktowaniu izopropanolem i czyszczeniu na kartce mysz działa jak nowa - podejrzewam, że za miesiąc, dwa będę musiał zabieg powtórzyć, ale raczej nie częściej. Etanol nie będzie działał równie dobrze - nie wszystko zmyje.

#6 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 14:15

Pytanie trochę OT - jaki jest cel, w czasach myszek optycznych, używania myszki z kulką?

#7 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 grudnia 2007 - 15:18

Pytanie trochę OT - jaki jest cel, w czasach myszek optycznych, używania myszki z kulką?

A no taki ze nie o tą kulkę chodzi.

#8 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 16:16

A no taki ze nie o tą kulkę chodzi.

:lol: :lol: :lol: dobre :)

#9 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 09 grudnia 2007 - 16:49

...Chcialbym sie dowiedziec czy udalo sie komus z powodu takiej kulki zareklamowac myszke i dostac nowa. :-)

Tak - bez problemu wymieniono mi myszkę od ręki za okazaniem paragonu zakupu w... Apple Store Bluewater London UK.
Nie - nie wiem jak jest w Polsce (dawno tam nie byłem)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych