Witam wszystkich. Mam pytanie do osób które już użytkują ten zegarek. Jak wygląda sytuacja w połączeniem zegarka i telefonu. Chodzi mi o sytuacje w której dziennie z różnych powodów nasz zegarek rozłącza się z telefonem (ze względu na odległość) i potem się łączy ponownie. Nie am z tym oproblemu jeśli taki proces odbywa sie np. tak jak w moim przypadku (używam zegarka Cogito) 20-50 razy? Teoretycznie działa to po Bluetooth więc jak średnio działa na Cogito to i średnio będzie działać na iPhone ale może się mylę. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, recenzje i spostrzeżenia.

Połączenie telefonu z zegarkiem - ewentualne problemy
Napisano 07 czerwca 2015 - 22:07
Napisano 08 czerwca 2015 - 17:41
Witam wszystkich. Mam pytanie do osób które już użytkują ten zegarek. Jak wygląda sytuacja w połączeniem zegarka i telefonu. Chodzi mi o sytuacje w której dziennie z różnych powodów nasz zegarek rozłącza się z telefonem (ze względu na odległość) i potem się łączy ponownie. Nie am z tym oproblemu jeśli taki proces odbywa sie np. tak jak w moim przypadku (używam zegarka Cogito) 20-50 razy? Teoretycznie działa to po Bluetooth więc jak średnio działa na Cogito to i średnio będzie działać na iPhone ale może się mylę. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, recenzje i spostrzeżenia.
Przez kilka dni użytkowania AW nie zarejestrowałem żadnych problemów, a użytkuję dość intensywnie: np. telefon leży w torbie, a ja łażę po bibliotece (kilkadziesiąt metrów), zapomnę wziąć telefonu idąc na zakupy; raz rozłączył mi się w domu (kilkanaście metrów); traktuje AW jak moje mechaniczne zegarki.
Zauważyłem za to bardzo na plus, czas odświeżania się nagromadzonych treści (maile, powiadomienia z Twittera etc.), gdy telefon straci zasięg – w moim przypadku, gdy często jeżdżę metrem, wsiadam na prom, albo wpadam w dziurę zasięgu, ma to kluczowe znaczenie, ale i tak daje radę. Słowem, nie musisz się obawiać
Napisano 08 czerwca 2015 - 19:51
Super. Bardzo mnie to cieszy. Dziękuje za informację
Napisano 25 października 2016 - 12:45
Mój problem i nie tylko mój, (pewno można by to jakość w przyszłości poprawić) :
gdy wychodzę na chwile np poza budynek telefon został w domu jest utrata połączenia miedzy zegarkiem i telefonem,
w miedzy czasie ktoś dzwoni na tel, po powrocie gdy połączenie wróciło przydała by się informacja - powiadomienie na zegarku o połączeniu nieodebranym.
- kdworaczyk lubi to
Napisano 25 października 2016 - 13:29
Pewnie i tak, ale żaden zegarek tak nie działa, nawet ma macu czy iPadzie jak nie były w zasięgu iPhone nie masz tego typu informacji.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych