Witajcie..
Problemów ciąg dalszy... najpierw macbook air gdzie w Cortlandzie robili oczy, że wymyślam, że komputer strzela a się suma summarum okazało, że bateria była wadliwa i jak wymienili na nową wszystko ustało to teraz nowy nabytek iPhone 6 kupiony 26 maja (zafoliowany) w jednym z Wrocławskich sklepów - od początku wydawał mi się dziwny (a specjalnie czytałem tu na forum o "pykającym ekranie" itp) i sprawdzałem czy nic nie skrzypi i trzeszczy (mam bzika na tym punkcie) i niestety prawa część ekranu przy przycisku włączenia wydaje od czasu do czasu z siebie odgłosy takiego plastikowego odgłosu (głównie jak trochę poleży nieużywany i wezmę telefon) - jakby coś nie było spasowane pod ekranem do końca... - olałem to początkowo co nie zmienia faktu, że mnie to irytowało... Stwierdziłem kupie etui i po problemie.. Kupiłem mocniejszą folie na ekran HD+ (przód i tył) 3MK i etui Ringke Rusion i wszystko było by OK gdyby nie fakt, że od razu po wyjęciu z pudełka sprawdziłem, czy telefon czasem nie jest wygięty.. i na każdej powierzchni delikatnie się chwiał - ale tłumaczyłem sobie to - ekran jest zaokrąglony czy co, może nierówna powierzchnia, nie możliwe, by nowy już był krzywy... itp itd.. dziś niestety po wyjęciu z etui patrzę a telefon giba się po biurku jak ojciec na hamaku.. :/ masakra..
Po pierwsze nie nosze telefon w przedniej kieszeni, a zawsze w kurtce bądź gdzieś leży w aucie na półce, bądź w torbie i nie mam po prostu nie mam możliwości siadania na niego a tym bardziej żeby gdziekolwiek upadł - nie ma grama rysy i czegokolwiek - jest nowy.
Sam się wygiął? Jak to jest możliwe, że dbam o niego jak o jajko (jak i całość tego sprzętu który posiadam) i telefon który ma lekko ponad tydzień za ponad 3000zl jest już wygięty?!
Daję sobie rękę uciąć, że pójdę do Cortlandu i powiedzą mi - wada mechaniczna... szlag już mnie trafia, bo każdy z Was może zarzucić mi błąd, lecz ja tego nie zrobiłem i żaluję teraz, że od razu po odpakowaniu telefonu nie zaniosłem go do sklepu...
Co mam zrobić? Infolinia? Cortland? Czy co...? Chce mieć sprawny telefon ... a nie wiem co mam zrobić.... (((