Po około 2 miesiącach korzystania z Iphone 6 telefon przypadkiem spadł na beton i pojawiła się pajęczynka na wyświetlaczu. Jako ze telefon jest praktycznie nowy postanowiłem ze wymienię szybkę. Cały dotyk jest w 100% sprawny niestety ramka jest lekko poobijana.
Telefon brałem w firmie Orange gdzie wykupiłem ochronę wyświetlacza ( ubezpieczenie na kwotę 600 złotych). Po oględzinach w autoryzowanym serwisie Regenersis zostałem poinformowany ze ubezpieczenie zostało przyjęte i mi się ono należy. Zostałem również w tym samym e-mail-u poinformowany ze koszt wymiany szybki to kwota 1300 złotych(wymieniają na inne urządzenie(TU PYTANIE DO WAS CZY TO BĘDZIE TO URZĄDZENIE NOWE CZY ODNOWIONE?) i pozostałą część kwoty muszę dopłacić (700 złotych) wtedy moja gwarancja zostanie przedłużona lub można wybrać opcje ze dostane od nich 600 złotych, otrzymam swojego stary telefon i stracę gwarancje i będe wymieniał to na własna rękę.
PODSUMUWUJĄC:
-Lepiej dołożyć 700 pln i dostać kolejne urzadzenie? Czy może brać 600 pln z ubezpieczenia i lecieć na własną rękę?
-Jeśli na własna rękę to czy zrobię to we Wrocławiu w jakimś porządnym serwisie?
-Czy urządzenie od regeneris które dostanę po wymianie będzie nowe czy odnowione?