Tak na prawde to uruchomiliśmy temat rzeka bo każdy ma inne preferencje i jednemu to przypadnie do gustu a drugiemu co innego. Oleyek wlasnie uswiadomiles mnie ze jest cos takiego jak udostepnianie zdjec w icloud ;p tylko szkoda ze nie dziala z innym numerem niz iphone (przynajmniej mi jakis blad podczas wysylania wystapil do dziewczyny z androidem ;p) no chyba ze udostepnie link ale wtedy jest publiczny dla kazdego a to mi sie juz nie podoba ;p)
Ok juz doczytalem ze jest wymagany IOS 7... A wlasnie oto mi chodzi. Jaki jest prosty sposob na udostepnianie zdjec na inna platforme niz IOS bez udostepniania ich kazdemu. Metoda z udostepnianiem albumu jako publiczny dla kazdego poprzez icloud albo dropbox mi soe nie podoba. Jakieś pomysly ?
Dodam ze nie korzystam z fb ani z danych portali spolecznosciowych ktore dla mnie sa tylko i wylacznie zjadaczem czasu i czyms w stylu Big Brother tylko w szerszym znaczeniu.
Jeśli nie bedzie jakiejs innej alternatywy niz udostepnianie zdjec przez icloud dla kazdego to w sumie moze nawet to byc w ostatecznosci. (zawsze moge wylaczyc udostepnianie publiczne albumu zaraz po zgraniu zdjec przez znajomego- oczywiscie o ile ma pakiet danych do ich sciagniecia xD)
Prawdę mówić nie skorzystałem jeszcze z tego, ale podobno działa to jak link udostępnisz. Co do udostępniania, to w Dropboxie możesz udostępnić cały jeden folder w postaci linku komuś, więc do takiego folderu możesz wrzucić zdjęcia dla kogoś.
A to się nie zrozumieliśmy (nie no- używam itunes bardziej z braku sensownych alternatyw niż chęci)
No właśnie, wszyscy tak psioczą na iTunes, a nikt nic sensowniejszego nie zrobił. Faktem jest, że ciężko się przerzucić na Bobliotekę iTunes, jak się całe życie bazowało na plikach, ale po zaciśnięciu zębów i zrobieniu w końcu tego, po jakimś czasie okazuje się, że warto było przecierpieć

sprawa kasowania bez potwierdzenia kopii zapasowych jest zwykłym nie dopatrzenień i brakiem profesjonalizmu. Do klient ma prawo mieć kilka kopii zapasowych z różnych dat i jak chcę zrobić ich 10 to robię. A kopiowanie ich do innych folderów czy na pendrive bo itunes robi sobie to co chce jest śmieszne.
Śmieszne jest to, że nie rozumiesz nadal zasady działania kopii zapasowej. To nie jest wehikuł czasu, tylko kopia, która ma zawierać NAJNOWSZE dane. Proszę poczytaj sobie jak działają kopie. Nie wszystkie typy kopii pozwalają cofać się do poprzednich wersji.
Poza tym wypadało by w końcu przeczytać instrukcję programu któryego się używa, wtedy nie było by płaczu.
Nie prosiłem go o to by robił kopie zapasowe a tymbardziej, żeby podmieniał kopie.
j.w.
Itunes nie powinien mysleć za użytkownika, a mu pomagać ewentualnie podając propozycje działań ale na pewno nie samemu te działania podejmować
j.w. Warto znać zasadę działania programu/urządzenia których się używa.