Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

„Oryginały czy podróbki produktów Apple?”, nieuczciwi sprzedawcy oraz inne opinie o serwisach ogłoszeniowych, aukcyjnych.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5158 odpowiedzi w tym temacie

#3351 lux.pperpetua

lux.pperpetua
  • 33 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 19 marca 2012 - 10:34

Witam, zakupiłem na allegro iPhone'a 4S 64GB ponoć z dystrybucji polskiego Orange. Przyjdzie mi do domu za pobraniem, czy mógłby mi ktoś dać wskazówkę jak w obecności kuriera sprawdzić czy to na bank oryginał?

#3352 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 19 marca 2012 - 11:02

Przecież to sie odrazu pozna, po jakości ekranu chociażby, zobacz rownież na przycisk Home.

---------- Wpis dodano o 11:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:01 ----------

http://moobilni.pl/w...ed-iphone-4.jpg takiej jakości wyświetlacz musi byc i bez żadnych dziwnych nakładek menu.

#3353 ploners

ploners
  • 76 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:39

Dzień dobry,

jako że chciałbym nabyć Iphona w najbliższej przyszłości mam pytanie czy ta aukcja na allegro wygląda normalnie

NOWY IPHONE 4 32GB CZARNY SKLEP FONEXX GW-1ROK (2182105080) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

cóż moim zdaniem trochę niska cena, zakładam że telefon jest z Wielkiej Brytanii

PS. Komentarzy mało ale niby 100% pozytywnych

Polecam tą firme :) Kupiłem u nich już 3 iPhone'y i jestem zadowolony! Mają zdecydowanie natańsze telefony.

#3354 wayward

wayward
  • 2 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 kwietnia 2012 - 12:43

[url=http://allegro.pl/iphone-4s-64gb-fabr-bez-simlock-gwar-prod-wa-wa-i2246789205.html]iPhone 4S 64GB FABR. BEZ SIMLOCK GWAR. PROD. WA-WA (2246789205) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
[url=http://allegro.pl/iphone-4s-bialy-white-64gb-gwarancja-warszawa-i2238075626.html]IPHONE 4s BIAŁY WHITE 64GB GWARANCJA WARSZAWA (2238075626) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
[url=http://allegro.pl/nowe-iphone-4s-64gb-fabr-bez-locka-gdansk-kombox-i2237257836.html]NOWE IPHONE 4S 64GB FABR.BEZ LOCKA GDAŃSK KOMBOX (2237257836) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
[url=http://allegro.pl/nowy-iphone-4s-64gb-bez-lock-a-gw-pl-sklep-fv-m-i2243848658.html]NOWY IPHONE 4S 64GB BEZ LOCK'A GW PL SKLEP FV-M (2243848658) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
to są wszystko prawdopodobnie podróbki. Myslcie zanim kupicie. Ta wersja kosztuje 3699 zł- nie łudzcie się, że kupicie oryginalnego Iphone'a 4s 64 GB w okolicach 2 tyś. nawet po akcesoriach widać, że to jakaś ściema. Ja kupiłam Iphone'a na jednej z takich aukcji i od razu zauważyłam że coś smierdzi. Bo rozpakowaniu bylam zdruzgotana. Facet najpierw krecił, że to oryginał, migał się jak mógł. Na koniec przyznał się że "oryginał kosztuje 3699 zł a on sprzedaje dobrze wykonane podróbki."

#3355 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:37

Tu cena uzasdniona bo ma simlocka: IPHONE 4s BIAŁY WHITE 64GB GWARANCJA WARSZAWA (2238075626) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tu możliwy odbiór osobisty więc tez nie sadze: iPhone 4S 64GB FABR. BEZ SIMLOCK GWAR. PROD. WA-WA (2246789205) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tu troszkę śmierdzi ale wyświetlacz normalnie wyglada: NOWE IPHONE 4S 64GB FABR.BEZ LOCKA GDAŃSK KOMBOX (2237257836) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a tu to podróbka: NOWY IPHONE 4S 64GB BEZ LOCK'A GW PL SKLEP FV-M (2243848658) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#3356 celahim

celahim
  • 15 postów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 23:47

Cześć!
Mam pytanko, mam nadzieję że mi pomożecie. Sporo czytałem, ale jeszcze raz chciałbym się upewnić. Mam zamiar kupić Ipada 2. Aukcja, którą jestem zainteresowany: [url=http://allegro.pl/hit-apple-ipad2-3g-wifi-16gb-gwar-krakow-sklep-i2265934229.html]hit! Apple iPad2 3G+WIFI 16GB GWAR! Kraków SKLEP (2265934229) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Sprzęt nowy, a trzy stówki tańszy niż w Apple Store.

Interesuje mnie oczywiście odbiór osobisty, więc w sklepie przy sprzedawcy otworze sprzęt, żeby nie mieć takiego zonka jak jeden z forumowiczów w popularnym ostatnio temacie:) Tylko właśnie, otworze pudełko i co sprawdzić? Tylko wygląd? Jakieś numery IMEI sprawdzić na szybko czy się zgadzają, czy rzeczywiście nie był aktywowany itd? Dzięki za odpowiedź i ewentualne rady co do tej aukci

#3357 DRIZTEST

DRIZTEST
  • 36 postów
  • SkądWodzisław Slaski, Katowice, Poland, Poland

Napisano 15 kwietnia 2012 - 14:45

KTOS MA DOSWIADCZENIE W TYM TEMACIE?
NOWY IPHONE 4S 64GB GW-1ROK SUPERCENA SKLEP FONEXX (2254928794) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Telefony juz zostaly aktywowane gwarancja apple leci, telefon jest nowy
Telefon z dystrybucji europejskiej (ladowarka zwykla)karton jest slim.
Telefon zostal aktywowny pod koniec marca.

OK 1000 zl taniej niz w apple store
pytanie 1sze co ma znaczyc polowiczny simlock? ze tu dziala tam nie (jest pelno takich aukcji)
Wiadomo ze musza na tym zarobic pytanie po ile sciagaja i skad?
23 komenty pozytywne glownie klienci iphonowi.

Jakies wnioski?

#3358 msdiesel

msdiesel
  • 64 postów
Napisano 15 kwietnia 2012 - 15:45

KTOS MA DOSWIADCZENIE W TYM TEMACIE?
NOWY IPHONE 4S 64GB GW-1ROK SUPERCENA SKLEP FONEXX (2254928794) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Telefony juz zostaly aktywowane gwarancja apple leci, telefon jest nowy
Telefon z dystrybucji europejskiej (ladowarka zwykla)karton jest slim.
Telefon zostal aktywowny pod koniec marca.

OK 1000 zl taniej niz w apple store
pytanie 1sze co ma znaczyc polowiczny simlock? ze tu dziala tam nie (jest pelno takich aukcji)
Wiadomo ze musza na tym zarobic pytanie po ile sciagaja i skad?
23 komenty pozytywne glownie klienci iphonowi.

Jakies wnioski?

też oglądałem iphony od tego użytkownika, nawet pisałem z nim maile co do zamiany z dopłata. w czwartek wracam z za granicy, w piątek jade na uczelnie do gdańska, po drodze (jak będę miał czas - więc nie obiecuje) wjade zobaczyć telefony osobiście...

pozdrawiam.
Michał

#3359 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 kwietnia 2012 - 15:51

Cena jest niższa właśnie dlatego, że działa TYLKO w autoryzowanych sieciach (T-Mobile i Orange - tak, Play i Plus - nie) Nie da się zdjąć SimLock'a całkowicie - właśnie dlatego są tańsze o dobre kilkaset złotych

#3360 DRIZTEST

DRIZTEST
  • 36 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 16:10

dlatego jest to dziwne. Kto prowadzi taka plityke? Ktora siec w europie czy samo apple? telefon jest 1000 zl tanszy a allegrowicz od stycznia ma konto. Wszystkie telefony sa rozpakowane. Na kalendarzach jest dzien tygodnia po angielsku powinno byc po polsku tak jak w mojej obecnej 4ce. Czy po IMEI moge jekos sprawdzic cokolwiek w temacie telefonu? Bo IMEI mozna dostac mailem. Wysokosci kartonu jak i jego zawartosc (na slowo) Poza tym zdjecia sa dla wszystkich aukcji te same (wiec trudno tu sie doszukiwac konkretnego modelu). Wszyscy ktorzy kupili wczesniej sa zadowoleni (z tym ze poprzednie aukcje mialy opisy ze DZIALA W KAZDEJ) terazniejsze aukcje 64rek juz tylko w wybranych choc dalej jest np 32jka dzialajaca w kazdej. Chce zakupic telefon ale bez wchodzenia na MINE podjechac nie ma mozliwosci 800 km. Moze MSDIESEL da nam odpowiedz co na rzeczy.

#3361 msdiesel

msdiesel
  • 64 postów
Napisano 15 kwietnia 2012 - 17:20

Napisałem o spotkanie, dostałem szybką odpowiedz, że spotkanie odbywa się już przy chęci zakupu w umówionym miejscu, tak wię c raczej nici z mojej wizyty w tym "sklepie"... a jeszcze wczesniej dowiedzialem sie ze telefony są z europejskiej dystrybucji. pozdr.

#3362 DRIZTEST

DRIZTEST
  • 36 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 18:24

Cos musi byc na rzeczy. Dzieki za info domena wykupiona na ABONENT: firma: Express ulica: Starogardzka 4 miasto: 83-010 Straszyn e-mail jednak nie we wlasnej domenie tylko gmail. Odpowiedzi blyskawiczne .... do czasu klopotliwych i upierdliwych pytan z mojej strony (te zostaly bez odpowiedzi) Z ciekawosci bede obserwowa sprzedajacego a "ryzykowac" latwiej tym ktorzy moga podjechac osobiscie. W opisie aukcji zwroty do 10 dni wszystko wyglada jak trzeba, faktura marza, gwarancja itd. Z moim szczesciem do okazji raczej odpuszczam. Jak ktos zakupi niech sie pochwali. Na innym watku widzialem kogos kto pisze ze kupil u tej osoby 3 (ale to moze byc ustawka) ;)

#3363 msdiesel

msdiesel
  • 64 postów
Napisano 15 kwietnia 2012 - 18:45

a ja znalazlem po numerze NIP (podany na stronie o mnie) że jest to hotel w straszynie. i faktycznie kojarze ze jest tam hotel. no ale niestety nie da sie tego sprawdzic co i jak dokladniej. na stronie o mnie piszą ró∑nież że są na rynku od kilku lat - ale konto na allegro wydaje sie byc dość "młode", tak więc nie mająć biura (spotkanie na mieście) ciekawe jak sprzedawali swoje telefony działając "od kilku lat"... troche to wszystko dziwne. pozdr. Michał

#3364 DRIZTEST

DRIZTEST
  • 36 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 18:57

Konto na allegro od stycznia tego roku) 23 komenty otrzymane ale zaden wystawiony dla kupujacych telefony. Strona na kolanie. Jesli telefony sa juz aktywowane to gwarancja leci (wiec nie do konca maja ROK a w UE powinny miec 2 lata) a sa z UNII niby w slim opakowaniach. Na zdjeciu z 64ki jest data 5ty w niedziele a 5ty w niedziele byl w LUTYM. Nie tylko ta osoba sprzedaje w podobnych cenach +/- 100 zł dzialajace telefony tylko w autoryzowanych sieciach. Co dla mnie dziwne odpisuje z BlackBerry - PLAY (wiec pewnie na karte) (ktos tego jeszcze uzywa?). Nie bede tutaj oczernial czlowieka w zaden sposob. Jednak jak dla mnie za duzo pytan bez odpowiedzi.

#3365 msdiesel

msdiesel
  • 64 postów
Napisano 15 kwietnia 2012 - 19:00

No dokładnie, mi też odpisuje z Blackberry.
I jeszcze ta nazwa dnia tygodnia w języku angielskim... - zastanawiające...
Może kiedyś, jak będę miał czas i ochotę na zabawe, to sie umówie na kupno gdzieś w Gdańsku i zdam relacje...

Bardzo proszę o pisanie postów zgodnie z http://myapple.pl/gd...ego-font-b.html renqien

#3366 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 16 kwietnia 2012 - 15:36

Nie wydaje się Wam za tanio? :D
IPAD 3 4G 16GB BIAŁY NOWY (2274567194) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wałkiem zalatuje na kilometr...

IPAD 2 32GB CZARNY WIFI 3G NOWY (2255350386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tu ktoś kupił, ale komentarza nie ma. :roll:

#3367 Adrianns

Adrianns
  • 158 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 20:34

Posiadam już kolejny gevey i za kolejnym razem okazuje się ,że jest to podróbka (całkiem starla się farba). W oryginalnych gevey działa furiousmod. Zastanawiam się nad tą aukcją http://allegro.pl/or...2269390073.html , nawet jeśli byłaby to podróba , strata nie byłaby duża , ale po prostu już szkoda mi nerwów. Co sądzicie o ww aukcji? Ewentualnie proszę o sprawdzone sklepy lub aukcje :) Z góry dziękuje.

#3368 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 kwietnia 2012 - 22:11

Jeśli do tej pory też kupowałeś Gevey'e za 20 zł to nic dziwnego, że okazywały się podróbkami... Jedyna 100% możliwość kupienia oryginału - na stronie producenta

#3369 lordon

lordon
  • 248 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 18 kwietnia 2012 - 23:00

na allegro jest oryginał od 100zł :)

#3370 silelis

silelis
  • 23 postów

Napisano 09 maja 2012 - 09:29

Przyszła pora na wymianę 3G na nowszy i zastanawiam się nad zakupem telefonu na allegro.

Jedyne co mnie zastanawia to fakt, iż na allegro Iph 4S z 32GB są w cenie Iph 4S z 16GB w sklepie Apple.

Skąd wynika ta różnica? Czy to oznacza, że sprzedawca może oferować podróbę?

#3371 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 maja 2012 - 18:08

To normalne... Sklepy mają wyższą cenę niż sprzedawcy na Allegro Kupiłem używanego białego 4S 32GB za 2200 zł; patrzę na rachunek ze stycznia a tam 3899 zł (EURO RTV AGD)

#3372 macmartin

macmartin
  • 5 postów

Napisano 09 maja 2012 - 19:20

Zamierzam kupić nowego Macbooka Pro 13" z 2011 roku z procesorem i5 2,4 i dyskiem 500GB z USA, tylko nie wiem czy jest możliwe kupić go za ok.3600zł? Użytkownik sprzedaje różne modele w różnych cenach w zależności od ilości oferowanych sztuk, oferuje kilka modeli Maców, w dodatku w USA cena takiego komputera jest niższa. Mimo to nie jestem pewny czy towar będzie oryginalny i cena nie sugeruje oszustwa. Co o tym sądzicie?

#3373 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 09 maja 2012 - 19:31

JohnnyVodka czy ktoś inny? Jak ten pierwszy to tak, z komputerami jest wszystko ok (sprawdzone swego czasu na MacBooku Air) ale idą dłuuuuuuugo (2 miesiące)

#3374 macmartin

macmartin
  • 5 postów

Napisano 09 maja 2012 - 19:54

Właśnie JohnnyVodka. Oferuje bardzo zadowalające ceny, lecz nie byłem do końca pewny. Bardzo dziękuję za udzieloną pomoc :-)

#3375 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 maja 2012 - 14:42

Tylko bądź przygotowany, że nawet po miesiącu nadal możesz nie mieć MacBook'a; bądź z góry przygotowany na te 2 miesiące Niemniej, człowiek jest uczciwy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych